TIPJE VAN DE SLUIER VAN WAUWbach 2019: BAROSZ

We zitten in het nieuwe jaar en de dagen vliegen voorbij. Op naar de 7de juni dus, op naar WAUWbach 2019! En bij deze inderdaad al een tipje van de sluier: Barosz is een van de muzikale hoogtepunten op het feest. Een band met de nodige roots in het Waubachse! Even voorstellen dus:

De band Barosz introduceert zichzelf als volgt: “Barosz is een poprock band uit Zuid-Limburg met Oostenrijkse symfonische poprock met een vleugje Marokkaanse swagger op een bedje Poolse indie gedreven door Iraanse synths” Daar ga je dus niet voor zitten, want dat beloofd swingen!

Natuurlijk is er dan de vraag waar komt die internationale mix van stijlen vandaan. Voor die verklaring hoeven we niet zo gek lang te zoeken, de bandleden zijn: Paul Janssen, Said Ait Abbou, Rob Hetterscheid, Servé Kowalski en Florian Kowalski. En zie daar een flinke mep van de achtergrond is blootgelegd. Maar er is meer.WAUWbach 2019 sluier….. Op naar de 7de juni! wNatuurlijk is er dan de vraag waar komt die internationale mix van stijlen vandaan. Voor die verklaring hoeven we niet zo gek lang te zoeken, de bandleden zijn: Paul Janssen, Said Ait Abbou, Rob Hetterscheid, Servé Kowalski en Florian Kowalski. En zie daar een flinke mep van de achtergrond is blootgelegd. Maar er is meer.

De band bracht in 2017 haar eerste EP uit. En dat gebeurde hier in Theater Landgraaf. En muzikaal gezien steekt het dus echt goed in mekaar. Het gaat van gevoelig tot stevig. De synthesizer speelt een behoorlijke rol. Maar ook de rest van hun werk is oerdegelijk en flink wat gitaarwerk voor de liefhebbers. Luisteren kan ook alvast: https://open.spotify.com/artist/5qFrnf1DcygWjgb6BFgaae

Lees verder onder de afbeelding

De synthesizer opent het bal. De spanning wordt rustig opgebouwd. De drums vallen in en geven de nodige body. De spanning wordt verder opgebouwd. Twee gitaren versterken de beat. Het gaat gestaag verder, de zang valt er naadloos in. Een rauwe, ruige stem. Maar hij past er precies in. Het past precies. En het moet gezegd; het is een verfrissend aparte sound. Een sound die je hier maar héél zelden tegenkomt. Echt een band om naar uit te kijken op WAUWbach 2019.

En natuurlijk zal er meer zijn op de WAUWdag 2019. De toon is vorig jaar al gezet. En de aanmeldingen stromen gestaag binnen. Maar het is en blijft een waarheid als een koe: hoe meer zielen, hoe meer vreugd! En om de hoogte te blijven voor wie en wat er komen gaat? Neem dan een kijkje op: http://www.facebook.com/groups/150571895662316/?epa=SEARCH BOX En laat je nu al inspireren!

Nu hoeft een mens natuurlijk niet tot dan te wachten. Organisator Frank Hermans is nu eenmaal een muziekliefhebber en op 16 februari speelt er dan ook Mystery Train in Taverne & Bistro EurOlympia. En ook dat is de moeite meer dan waard.

Maar dan moet je wel snel zijn, want het is bijna uitverkocht!

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk