OUD SENAATVOORZITTER DOET ENKELE UITSPRAKEN OVER TRUMP, EN HOE!

Nu is senaat oud-voorzitter Harry M. Reid niet bepaald een vriend van meneer Trump te noemen. Buiten dat hij hem een ‘interessant figuur’ noemt, plaats hij nog enkele opmerkingen. En die mogen er wezen!

Lambert Rinkens, Landgraaf 2 december 2019, 21:38

Harry M. Reid is de naam. Oud leider van de democraten in de Verenigde Staten. Niet echt een grote fan van mister Trump himself dus. Dan verwacht men dus ook niet echt veel positiefs over de president. Maar nu is het voor politici in de VS wel gebruikelijk om toch nog iets van respect op te brengen. Het gaat per slot van rekening over de persoon die het hoogste ambt bekleed in het land. Bij meneer Harry M. Reid is de maat echter vol, meer dan vol dus. Hij gaf een interview aan het New York Times Magazine, en omdat het zo leuk is, dan maar enkele citaten hieruit:

De New York Times Magazine kopt meteen maar met: “Trump is de slechtste president die we ooit gehad hebben.” Maar dat is slechts het opwarmetje.

Volgende: “Hij is niet immoreel maar is amoreel…. Amoreel is als je iemand door het hoofd schiet, en het maakt geen verschil. Geen geweten.”

Dan: “Ik denk dat hij zonder twijfel de slechtste president is die we ooit gehad hebben. We hebben een paar slechte gehad, maar er is niemand die bij hem in de buurt komt.¨ En dan voegt hij eraan toe: “Hij liegt. Hij bedriegt. Hij is niet voor rede vatbaar.”

In het verleden, 2016, stond Reid in de senaat en zei het volgende: “Werkelijk iedere keer dat Donald Trump iets zegt of doet dat discriminerend is, en dat is vaak, heeft de media een hoop woorden om dat te omschrijven. De pers gebruikt dan woorden als ‘vooringenomen’ , ‘dweperig’ om maar enkele te noemen.Maar er is een woord dat de pers angstvallig vermijd: “Racist”. Ze bestestempelen hem nooit als racist. Maar hij is een racist. En racist is een term die ik niet snel gebruik…. we hebben allemaal, afgezien van een enkele uitzondering- ik zou niet weten wie- wel eens dingen gezegd die politiek niet correct zijn. Maar ik weet niet dat iemand dat niet, als het gebeurd, het bekend en zijn excuses aanbied. Maar Donald Trump gelooft niet dat de racistische uitspraken die hij doet verkeerd zijn. Hij zegt ze allemaal doelbewust, vernederend en denigrerend. Dat is wie hij is.

Morgen nemen de democraten het Huis van Afgevaardigden over van de republikeinen. Het grote feest gaat dan pas echt beginnen. Maar Harry m. Reid heeft de toon al gezet.

Bron: Washington Post

Fotografie: Alex Brandon/AP

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk