BORD BIJ GEMEENTE OOG IN AL ZEGT HET WEL ZO’N BEETJE

De 31 vuurwerkvrije zones bij Oog in Al, Utrecht, werden allemaal voorzien van borden. De meeste van de zones waren daarvoor aangewezen omdat ze in groengebied of bij dierenverblijven lagen. En toen kwam Oud en Nieuw.

Lambert Rinkens, Landgraaf 2 januari 2019, 19:34

De burgemeester, Jan van Zanen had ze enkele weken geleden nog feestelijk onthuld, zonder vuurwerk dus. Dat kwam er later. Ondanks de positief op het bord vermelde vraag om het nét daar niet te doen. Er mocht ook géén vuurwerk worden afgestoken binnen de officiële afsteektijden. Maar ook dat was te veel gevraagd.

Veel van de borden werden namelijk net daar geplaatst omdat er ook dierenverblijven in de onmiddellijke buurt liggen. En ook daar trekt men zich dus duidelijk genoeg niets van aan.

Maar er is ook nog een ander gegeven dat boekdelen spreekt. Er gingen 19 auto’s in rook op, de brandweer mocht er 175 maal uitrukken en er werden enkele arrestaties verricht in verband met woninginbraak en openbare dronkenschap. Maar, de gemeente spreekt van: “een relatief rustig verlopen nieuwjaarsnacht.”

Bekijkt men dan echter ook nog eens hoe het metaal van het bord verwrongen en gescheurd is mag men zich ook afvragen of datgene wat daar ontploft is nog überhaupt iets met vuurwerk te maken heeft.

Bron: DUIC, Twitter

Fotografie: Race_Inc, Twitter, DUIC

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk