6 DODEN BIJ TREINONGELUK OP BRUG IN DENEMARKEN

Vanochtend heeft er een tragisch treinongeluk plaatsgevonden op een brug in Denemarken. Daarbij vielen tot dusver bekend 6 dodelijke slachtoffers. Het ongeluk zou door een zeildoek veroorzaakt zijn.

Lambert Rinkens, Landgraaf 2 januari 2019, 16:47Treinongelukken komen in Denemarken maar hoogst zelden voor. Helaas was er deze ochtend echter een uitzondering op de regel. Het ongeluk vond om 07;35 plaats op de brug die de eilanden Funen en Zealand verbind. Op het moment van het ongeluk heerste er een sterke storm. Deze storm maakt het werk voor de reddingswerkers extra moeilijk. Volgens de politie zouden er ook 16 mensen gewond zijn. er bevonden zich 131 passagiers aan boord.:

De trein bevond zich op weg naar de hoofdstad Kopenhagen toen hij vermoedelijk een stuk zeildoek raakte dat van een goederentrein afkomstig lijkt te zijn.

De treinverbinding is onderdeel van de lijn Zweden, Denemarken, Duitsland en er gaan dagelijks 21,000 passagiers per trein en meer dan 27.000 voertuigen over de brug.

Bron: Reuters, The Guardian

Fotografie: Reuters, NY1

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk