HOE EEN OUDEJAARSCONFERENCE DE MIST INGAAT

Een commentaar

Een oudejaarsconference. Dat kan heel mooi zijn. Maar dan verwacht men toch minimaal dat het afgelopen jaar op zijn minst enigszins aan bod komt? En liefst kritisch? Mooi niet dus. Het ging zelfs helemaal verkeerd. Wat gebeurde er?

Marc-Marie Huijbregts verzorgde gisteravond de oudejaarsconference uitgezonden door de VARA. Mooi dus. Dan verwacht een mens dus dat er het afgelopen jaar aan te pas komt. En daar mag ook best wel kritiek in geuit worden. Heel graaf zelfs. Volop gebeurd om menig politicus volop op de hak te nemen. Maar de kijkers kregen ruimschoots het tegenovergestelde voorgeschoteld. Nul kritisch dus.

Het heeft er alle schijn van dat men in Media Land Nederland alle lef heeft verloren om ook maar iets van kritiek te durven leveren op het politieke gebeuren in dit land. Cabaretiers die daar wel de ballen voor hebben kunnen net zo goed op vakantie. Is Omroepland bang om Den Haag tegen de haren in te strijken/ Daar lijkt het namelijk meer dan verdacht veel op.

Maar gisteren gebeurde er ook nog iets anders. Marc-Marie Huibregts had het ook over een vrouw waarbij een schildpad in haar vagina gevonden werd. En ja, dat is inderdaad opmerkelijk. Opmerkelijk genoeg om op tv grappen over te maken. Het wordt alleen pijnlijk voor de cabaretier als daags erna blijkt dat de vrouw wel eens heel goed het slachtoffer van een seksueel misdrijf geworden kan zijn. Want dat is dus wel degelijk het geval. De Spaanse politie houdt er namelijk wel degelijk rekening mee. De verantwoordelijke openbare aanklager laat het geval dan ook grondig onderzoeken. Het heeft er alle schijn van dat de vrouw eerst gedrogeerd en daarna misbruikt is.

Kritiekloos en dan ten koste van iemand anders scoren, ook dat kan gebeuren met een oudejaarsconference. Nee, dan volgend jaar misschien toch maar kiezen voor een conference die wel kritiek levert? Zat op gebeurd in politiek Nederland om niet een, maar genoeg jaren mee vooruit te kunnen. Maar ja, dan moet medialand het wel aandurven. En daar hebben ze blijkbaar de ballen niet voor. Totaal niet.

En dat is meer dan spijtig. Daar moeten ze in den Haag namelijk maar tegen kunnen. En zo niet…vette pech gehad.

Commentaar: Lambert Rinkens

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk