FLAT ONTPLOFT IN OUDE JAAR, BABY GERED NA 35 UUR BIJ 20 GRADEN ONDER NUL

De, vermoedelijke, gasontploffing blies een behoorlijk groot deel van het appartementencomplex op in de Russische stad Magnitogorsk. Maar in het nieuwe jaar was er dan toch ook goed nieuws. heel goed nieuws zelfs.

Lambert Rinkens, Landgraaf 1 januari 2019, 19:28

Het middenstuk van het complex is volledig ingestort na de explosie. Meer dan 6 mensen zijn gedood. tientallen gewonden en ook nog eens tientallen vermisten. Op dit moment wordt er nog gezocht naar 36 personen.

Lees verder onder de afbeelding

De reddingsoperatie gebeurd nu al twee dagenlang bij een temperatuur van rond de 20 graden onder nul. En ondanks de enorme explosie en de verschrikkelijke temperatuur is er vandaag een klein wonder gebeurd. Brandweerlieden wisten een 10 maanden oude baby levend onder het puin vandaan te halen.

De baby werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht. er was zelfs nog meer goed nieuws. De moeder van het kind heeft de explosie ook overleefd. Zij zijn nu beiden herenigd in het ziekenhuis.

Gasexplosies in huizen komen in Rusland vaker dan eens voor. het land kampt gasleidingen die nog uit het Sovjet tijdperk stammen én bovendien met een veel te losse regelgeving qua veiligheidseisen.

Bron: Reuters

Fotografie: Bluefied Daily Telegraph


Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk