GA ER MAAR VOOR ZITTEN…………………..HET JAAROVERZICHT VAN 2018

Januari

In Nieuw-Zeeland, Tokio en Hong Kong is het inmiddels 2019, hier hebben we nog enkele uren te gaan voor het zover is. Maar wat waren in het algemeen genomen de belangrijkste gebeurtenissen in het afgelopen jaar? Op een rijtje dan maar:

 • Nederland begint het jaar goed in het Russische Kolomna, tijdens het Europees kampioenschap schaatsen aldaar. Met 6 gouden medailles, 3 maal zilver en 4 maal brons. Schaatsen gaat blijkbaar beter dan voetballen…
 • 11 januari. President Trump noemt Haïti en Afrikaanse landen ‘Strontlanden’. Opnieuw wordt volop bevestigd dat de man een totale en verschrikkelijke racist is. Excuses zijn er dan ook nooit gekomen. Wat er wel kwam waren de Chinezen die inmiddels in Afrika een geweldige handelspartner en economische markt zien. Net ietsje beter bekeken dan het Amerikaanse superbrein en Europa dat doen.
 • Op 13 januari wordt er op Hawaï een vals alarm afgegeven. En wat voor eentje. Er zou een raketaanval op het eiland plaatsvinden. Compleet Hawaï in totale paniek. Het duurt ruim een half uur voordat men bekend maakt dat het een foutje was, en blij dat ze er mee waren op Hawaï.
 • Op 20 januari valt Turkije onrechtmatig Syrië binnen en begint de strijd om Afrin en noemt het dan ook nog ‘Operatie Olijftak’. In Afrin bestoken zij de Koerden die samen met de Amerikanen tegen ISIS vechten in Syrië. Europa doet alsof zijn neus bloedt en verkoopt lustig maar wat graag zijn wapens aan Turkije…

Februari

 • ………Vertraging volop in de Holleeder rechtszaak. Maar de zaak gaat dat toch van start. Holleeder wordt verdacht van het liquideren van vijf concurrenten uit de onderwereld.Een van de vijf was zijn ex-compaan Cor van Hout, met wie samen Freddie Heineken ontvoerde. Heineken die trouwens liever niet zijn eigen bier dronk, maar whiskey!
 • 5 Februari. De Olympische Winterspelen in Pyeong Chang, Korea worden geopend. Meest belangrijke gebeurtenis. Noord- en Zuid Korea treden onder 1 vlag aan. En de russen zijn er niet, die werden te fit bevonden….
 • 13 Februari. Minister Halbe Zijlstra, VVD, is ex minister. Hij heeft meermaals gelogen over zijn aanwezigheid bij de Russische president Vladimir Putin.
 • 14 Februari. Op de Stoneman Douglas Highschool in Florida vindt alweer eens een masse-shooting plaats. Er vallen 17 doden. Lang leve de Amerikaanse wapenwet….

Maart

 • 4 Maart. In Salisbury vindt een aanslag plaats op de Britse dubbelspion Sergei Skripal met het zenuwgifgas Novitsjok. Ook zijn dochter is er slachtoffer van. Beiden overleven de aanslag. De verdachten zouden hoogstwaarschijnlijk Russen zijn. Russen die of in opdracht van Putin of in opdracht van de Russische mafia gehandeld zouden hebben. Achteraf bleek Skripal namelijk zo geniaal te zijn geweest om de Russische mafia te willen afpersen. Briljant idee natuurlijk….
 • 18 maart. In Rusland zijn er presidentsverkiezingen. En tot ieders verrassing, wint Putin. Daar had natuurlijk volstrekt niemand op gerekend. Trump is er echter helemaal mee in zijn nopjes. Van plezier eet hij die dag 27 hamburgers in plaats van de gebruikelijke 24.
 • 21 maart. Gemeenteraadsverkiezingen. Tegelijkertijd vindt er een niet-bindend referendum plaats over de Wet op Inlichtingen- en veiligheidsdiensten. Hele leuke truc zo’n niet bindend referendum…
 • 23 Maart. In het Franse Trébes vindt een aanslag plaats waarbij drie doden vallen in een supermarkt. IS eist de aanslag op. De dader wordt door de politie doodgeschoten.

April

 • 7 April. In het Syrische Douma vindt een gifgasaanval plaats. Tientallen doden en duizend gewonden zijn het gevolg. Het Westen beschuldigd Assad en de Russen.
 • 14 April. De Verenigde Staten, Frankrijk en de Britten voeren een vergeldingsaanval uit op Syrië. Natuurlijk een denderend succes. Vooral omdat zij van te voren aangekondigd hadden wat waar en wanneer ze gingen bombarderen. Uitermate effectief natuurlijk….
 • 20 April. De Zweed Avicii, Tim Bergling, dj en producent overlijd na zelfmoord.

Mei

 • 14 Mei. Bij Palestijnse betogingen in de Gaza-strook vallen er 60 Palestijnse doden door Israëlische kogels. Er raken 2700 mensen gewond. De Israëlische militairen zullen op deze manier de rest van het jaar ongestraft met hun misdaden doorgaan. En wereldwijd accepteert men dit…..
 • 17 Mei. In het Belgische Maisiéres is er een politie actie tegen mensensmokkelaars. Het 2- jarige Koerdische meisje Mawda Shawri wordt door een politiekogel gedood.
 • 29 Mei. Bij een aanslag in Luik komen drie mensen om. De politie schiet de dader dood. IS eist de aanslag op.
 • 31 Mei. het Nederlands elftal speelt met 1-1 gelijk tegen Slovakije. Een enorme opsteker zullen we maar zeggen…

Juni

 • 1 Juni. De Spaanse door en door corrupte premier Rajoy stapt eindelijk eens op. Het zou tijd worden.
 • 12 Juni. Nog twee door en door corrupte malloten treffen zich in Singapore op het eiland Sentosa. De idioten luisteren naar de naam Trump en Kim Yong-un
 • 24 Juni. De Turkse president wint de verkiezingen met 53 % van de stemmen. En dat na het laten opsluiten van de oppositie, na tal van fraudemeldingen en na enkele moorden te hebben laten plegen. Als toetje laat hij in Koerdistan de stemlokalen op het allerlaatste moment verhuizen naar andere plekken die stukken moeilijker bereikbaar zijn. Welk een verrassing…
 • En op dezelfde dag mogen in Saoedi- Arabië vrouwen voor het eerst auto gaan rijden.
 • 23 Juni. In Thailand raakt een jongenselftal opgesloten in een grot in Tham Luang.
 • 26 juni. Bij de Telegraaf rijdt een bestelbus de toko naar binnen. Kwestie van mikken dus.

Juli

 • 5 Juli. Het grote Amerikaanse genie, Trump genaamd, komt op het geweldige idee om een handelsoorlog te beginnen met China. Gevolg: alles uit China wordt in de VS dus duurder. Heel de VS springt en danst van blijdschap in de rondte. Formidabele zet natuurlijk…
 • 10 Juli. De laatste van de jongens worden uit de onder water gelopen grot in Thailand gehaald.
 • 15 Juli. Frankrijk wordt winnaar van het WK te Rusland door Kroatië te verslaan met 4-2. Nederland krijgt nul doelpunten tegen op dit WK…..
 • 23 Juli. Het begin van de grote bosbranden in Griekenland. Uiteindelijk zullen er 88 mensen bij om het leven komen.

Augustus

 • 4 Augustus. In Zwitserland stort een Duits Tweede Wereldoorlogsvliegtuig, een Junkers Ju 52, neer. Ruim 70 jaar te laat dus…
 • 14 Augustus. In het Italiaanse Genua stort de Ponte Morandi in. De brug is gebouwd boven een woon- en industriewijk. Naar alle waarschijnlijkheid is er weer eens gerotzooid tijdens de bouw van de brug. Er vallen minstens 39 doden.
 • 22 Augustus. Na jarenlang onderzoek is er dan een DNA match in de zaak Nicky Verstappen. Het zou gaan om de Limburger Jos B.
 • 25 Augustus. Jos B wordt opgepakt in de Spaanse Pyreneeën.

September

 • 1 September. Het begint meteen al goed deze maand. Maak het licht maar uit. Geen halogeenlampen meer in Europa gaat van kracht.
 • 10 September. En op die voet gaan we verder. Nieuwsuur en Dagblad trouw leggen bloot dat de Nederlandse regering al drie jaar lang Syrische gewapende oppositiegroepen steunt, waaronder de Jihadistische groep Jabhat al-Shamiya.
 • 20 September. Bij een spoorwegovergang in Oss komen vier kinderen om het leven, bij een ongeval met een Sprinter van NS.
 • 20 september. Op het Victoria meer in Tanzania komen 100 mensen om het leven als een veerboot kapseist en zinkt.

Oktober

 • 6 Oktober. D66 politicus Alexander Pechtold kondigt aan te zijn biezen te pakken. Heel Nederland is in diepe rouw gedompeld. Diep triest natuurlijk….
 • 27 Oktober. In een synagoge in het Amerikaanse Pittsburgh worden 11 mensen vermoord door een volstrekt gestoorde malloot doodgeschoten. Trump laat zich de eerste dagen niet eens in de stad zien.
 • 28 Oktober. De Zuid-Amerikaanse mini Trump, Jair Bolsanaro, wint helaas de presidentsverkiezingen in Brazilië. De man is een volstrekte seksist, homohater en rechts-radicale idioot. Brazilië staat dus nog wat te wachten…
 • Een Boeing 737 van Lion Air stort in de Java zee. Geen enkele van de 189 inzittenden overleefd het ongeluk.

November

 • In het Amerikaanse stadje Thousand Oaks is het wederom raak. Een gestoorde dwaas schiet 11 mensen dood. Uiteindelijk schiet hij zichzelf ook dood. Daar had ie beter meteen mee kunnen beginnen…
 • 16 November. In Versailles wordt de Kilo geherdefinieerd. De Oude Kilo is niet meer. Vanaf dat moment zijn alle grote maateenheden wetenschappelijk geherformuleerd in formules waar geen enkel normaal mens nog mee uit de voeten kan…..
 • 25 November. De Russische Marine blokkeert de Straat van Kertsj oftewel de ingang naar de Zwarte Zee. Oekraïne is dus allesbehalve blij. Volgens geruchten was de Oekraïense president Porosjenko net zijn zwart geld aan het tellen toen de Russen met hun bootjes aankwamen….
 • 26 November. Met succes weet de mens een lander op mars te plaatsen. Deze verstuurd kort daarna zijn eerste foto’s. Het spotgoedkope apparaatje draagt de naam InSight.

December

 • 1 December. De geschiedenisboeken kunnen er een nieuwe beweging bijschrijven: de Gele Hestjes hebben hun intrede gedaan. Bij hun demonstratie in Parijs is het kassa. Honderdduizenden demonstreren in Parijs en heel Frankrijk. Talloze vernielde auto’s, arrestaties en rellen komen er ook aan te pas. Uiteindelijk dwingen zij president Macron in de knieën.
 • 5 December. Een meerderheid in de Tweede Kamer stemt in met een renteverhoging voor studieschulden. Geweldig toch hoe graag deze regering studenten en hun ouders een plezier doet….
 • 7 December. Na 18 jaar kondigt de Duitse premier Merkel aan om te zullen vertrekken na deze regeringsperiode. Tijd voor een andere hypocriet met rechtse ideeën die wapens aan dictaturen mag gaan verkopen…
 • 13 December. De Britse premier Theresa May bakt er hélemaal niets van. Integendeel, haar beleid is zo fantastisch dat zij blijkbaar de enige is die er überhaupt nog maar wat dan ook in kan zien. Zelfs in Brussel weten ze niet wat ze met dat geval aan moeten. Zij sturen Theresa May dan ook na wederom een vruchteloos bezoek maar weer naar huis. Daar aangekomen neemt zij tot half januari 2019 de tijd om uit te huilen….
 • 19 December. Trump kondigt aan de VS troepen uit Syrië terug te trekken. Volgens hem is ISIS daar verslagen. Hij is blijkbaar echter de enige die dat zo ziet. Zelfs zijn eigen senatoren vallen van schrik van hun stoel. Enkelen van hen worden er zelfs wakker van. En wereldwijd vragen mensen zich af waar de Amerikanen die idioot in hemelsnaam vandaan gehaald hebben…….
 • 30 December. Volgens welingelichte bron is men in Washington D.C. begonnen met het metselen van een hele grote muur om het Witte Huis. Eindelijk….
 • 31 December. Het jaar is bijna afgelopen…….

Al met al alweer een jaar voorbij. Wij wensen iedereen, nou ja, bijna iedereen dan, een heel fijn en vooral gezond en voorspoedig 2019!

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk