KLOPP’S LIVERPOOL FIER AAN KOP, ARSENAL DE DUPE

Liverpool maakte het vandaag meer dan duidelijk. Liverpool is in de Premier League het te kloppen team dit seizoen. Arsenal werd op Anfield te kijk gezet. En niet zo’n beetje ook.

Lambert Rinkens, Landgraaf 29 december 2018, 21:16

Jürgen Klopp, de Duitse trainer van Liverpool, laat oude tijden herleven. De dagen dat Ian Rush, Kenny Daglish en ook vreemd genoeg de dagen van Bruce Grobbelaar. Grobbelaar werd vaak genoeg Grabbelaar genoemd, en eigenlijk wil je dat niet en al helemaal niet voor je doelman. Maar al met al was hij echt wel een goede doelman. Het team stond jarenlang in de absolute Europese top. En daar lijkt het team van nu ook naar toe te gaan.

Vandaag werd Arsenal het kind van de rekening. Zij werden uiteindelijk met 5-1 terug naar Londen gestuurd. De topper tussen nummer 1 en nummer 5 eindigde met de cijfers andersom: 5-1. Een hattrick van Roberto Firmino als toetje.

Jürgen Klopp lijkt de man achter de wederopstanding te zijn. Net als bij zijn vorige club Borussia Dortmund weet hij de spelersgroep net dat te geven waar iedere trainer van droomt, ze lopen zich het vuur uit de sloffen voor het team. Iedere keer opnieuw weer dat stapje extra. Ze tillen zichzelf steeds weer net een trapje hoger.

Het seizoen is nog lang, en er kan nog van alles gebeuren maar de vraag is eenvoudigweg: wie klopt hen dit seizoen. Inmiddels staan ze op dit moment al 9 punten los van nummer 2. Manchester City heeft dan weliswaar een wedstrijd minder en zou op 7 punten kunnen komen, maar dan nog. Vraag is ook dan nog steeds : wie klopt Klopp?

Fotografie: AFP

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk