BRITSE POST GAAT EVEN DE MIST IN MET NIEUWE ZEGEL

De Britse Post schijnt zich voor even aangepast te hebben aan het niveau van het Britse kabinet. Ook zij gooiden even een paar zaken door mekaar. En lang niet iedereen is er blij mee.

Lambert Rinkens, Landgraaf 28 december 2018, 18:55

Het moest een herdenkingszegel worden. Een zegel ter ere van D-Day in Normandië die volgend jaar 75 jaar geleden is. De Royal Mail bedacht er een zegel bij. Op de zegel moest dan de landing in Normandië afgebeeld worden om de dag, de geallieerde soldaten én de slachtoffers te herdenken.

En toen ging het mis. Mooie foto op de zegel, maar dat is dus niet de landing in Normandië. Allesbehalve zelfs. Het is de Amerikaanse landing in Sarmi, Nieuw-Guinea op 17 mei 1944. Lichtelijk de verkeerde regio én de verkeerde datum.

En het kon natuurlijk niet uitblijven. De kritiek barstte meteen los. “Corrigeer dit of jullie zien er uit als een stelletje idioten.”, liet iemand weten via social media. Of deze: “Hoe moeilijk is het om een toepasselijke foto te vinden en deze door een geschiedkundige te laten controleren?”

Een van de landelijke politici, Robert Barnard, was blijkbaar een beetje meer dan onaangenaam verrast: “Wie is hier verantwoordelijk voor en wat voor maatregelen worden er tegen hem genomen?”

Op Twitter verschenen enkele berichten van mensen die er wél de humor van inzagen:

Of deze:

Voor diegenen die er wel de humor van inzien: de Royal Mail heeft voor volgend jaar nog aardig wat nieuwe zegels gepland staan. Opletten dus!

Bron: Twitter, The Guardian

Fotografie: Royal Mail/PA, Twitter

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk