SPEURNEUS VAN LAWINEHOND GÉTRO RED JONGEN HET LEVEN

Gétro en zijn baasje wisten een 12-jarige jongen het leven te redden nadat deze door een lawine opgeslokt was. De 2-jarige opleiding voor dit soort honden is dus meer dan de moeite waard.

Lambert Rinkens, Landgraaf 27 december 2018, 22:46

De 12-jarige jongen werd door een lawine bedolven in La Plagne, in de Franse Alpen. Hij droeg geen DVA, oftewel een lawinepieper, bij zich. Zonder deze pieper is het meer dan moeilijk om een slachtoffer te vinden, laat staan op tijd.

In een groep van zes familieleden begaven zij zich ‘off-piste’, wat op zich altijd gevaarlijk is. Het ging dus ook mis. De anderen wisten wonderbaarlijk genoeg te ontsnappen. Echter de jongen was vermist én zonder pieper. Daarom werden Gétro en zijn baas Raphaël Chauvin erbij gehaald. En Gétro bleek dus precies te doen waar hij twee jaar lang voor werd opgeleid. zijn speurneus redde de jongen het leven.

De man die verantwoordelijk is voor het opleiden van de honden, Guy Anciaux, vermeld het volgende: “We dachten dat alle technologische ontwikkelingen uiteindelijk deze manier zouden vervangen. Niet dus!”

Dat de jongen het gered heeft grenst aan een klein wonder. Hij lag 40 minuten onder de sneeuw bedolven. De jongen maakt het inmiddels naar omstandigheden weer goed.

Bron: France Bleu, Twitter

Fotografie: Gendarmerie de la Savoie


Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk