RUTTE: “WE ZIJN ALLEMAAL EEN BEETJE GELE HESTJES” EN NU BETAALD DE BURGER HET KLIMAATAKKOORD?

Het klimaatakkoord dat het kabinet voorlegt geeft wel een heel mooi inzicht over hoe premier Rutte en de coalitie denkt over de Nederlandse burger. Allesbehalve : “We zijn allemaal een beetje Gele hestjes…”

Lambert Rinkens, Landgraaf 27 december 2018, 18:37

Een kleine twee weken geleden verscheen premier Rutte op tv en verkondigde, pontificaal met een geel hestje in zijn handen, : “We zijn allemaal een beetje Gele hestjes…”. Hoe premier Rutte daar werkelijk over denkt maakt hij meteen duidelijk. De burger en het Midden en Klein Bedrijf, MKB, mogen de rekening van het nieuwe klimaatakkoord betalen én de industrie krijgt honderden miljoen aan subsidie cadeau. Allemaal een beetje Gele hestjes?

Milieuorganisaties en vakbond FNV berekenden het volgende; de huishoudens en MKB mogen jaarlijks een kleine 1.5 miljard euro dokken en de industrie strijkt zo’n 450 mijoen euro aan subsidies op.

De directeur van Milieudefensie, Donald Pols, verwoorde het zo: “… is onrechtvaardig. Als je het Klimaatakkoord leest, zie je dat de wensen die werkgeversorganisatie VNO-NCW vooraf op tafel legde, daarin 1 op 1 zijn overgenomen. De huishoudens en het midden- en kleinbedrijf mogen daarvoor betalen….”

Trucje van kabinet

Nu komt dit niet helemaal uit de lucht vallen. De Haagse coalitie bedacht namelijk ook het volgende en propte dat ook in het regeerakkoord. En wat valt daar te lezen? Het volgende: “De industrie betaald €250 miljoen en…… ontvangt €600 miljoen aan subsidie….” Dat is nog eens een leuke manier van een bijdrage aan het milieu leveren, niet dan?

Ach ja, we zijn allemaal een klein beetje Gele hestjes…….

Bron: FNV, Milieudefensie, Trouw

Fotografie: RTLNieuws


Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk