TURKIJE BEREID INVASIE IN KOERDISTAN VOOR IN ZUIDOOSTEN

De Turkse inval in Koerdistan lijkt met rasse schreden naderbij te rukken. De afgelopen dagen werden er steeds meer zwaar materieel en troepen aangevoerd en in twee dorpen in het zuidoosten van Turkije is de noodtoestand uitgeroepen.

Lambert Rinkens, Landgraaf 26 december 2018, 16:58

De afgelopen dagen waren er steeds opnieuw beelden te zien was hoe het Turkse leger steeds meer troepen en zwaar wapentuig naar het oosten transporteerde. Nu is er in twee dorpen en vijf gehuchten in het zuidoosten van het land de noodtoestand afgeroepen.

Dit gebeurde in de provincie Lice. Op de officiële website van het gouvernement werd de noodtoestand bekend gemaakt. Het betreft de plaatsen Birlik en Senlik, zo meldt English Bianet.

Tegelijkertijd nam Erdogan ook meteen van de gelegenheid gebruik om Turkije al te vertellen dat men zich niets moet aantrekken van uitspraken van de Verenigde naties. Hij vertelde het zo: “…verwacht geen gerechtigheid van de VN…..”

Alles wijst er op dat het niet meer al te lang zal duren voor hij Koerdistan binnen zal vallen. Met alle gevolgen van dien. Hij heeft ook al verklaard om ISIS aan te pakken en dat terwijl Turkije op meerdere fronten met ISIS samenwerkt. Zo verklaarden meerdere gevangengenomen ISIS strijders en tal van documenten. De Turkse geheime dienst heeft onder andere een lijst waarop de namen van de ISIS strijders staan, terwijl deze vrij het land in en uit kunnen reizen.

Bron: English Bianet, MIDDLE EAST MONITOR

Fotografie: Volkan Furuncu, Anadolu Agency,


Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk