ONDER ANDERE: DYANNE SLEIJPEN EN TAT PERRY BIJ KERSTGALA 2018 FANFARE ABDISCHENBOSCH

Aanstaande zaterdag 15 december is er het jaarlijkse grote Kerstgala Fanfare Abdissenbosch te Abdissenbosch. Iedere keer opnieuw een muzikaal experiment vol verrassingen. Dit jaar zullen onder andere Dyanne Sleijpen en Tat Perry voor bijzondere muzikale combinaties garant staan. Een introductie.

Lambert Rinkens, Landgraaf 12 december 2018, 21:05

Gisteren was dan de tweede repetitie van Fanfare Abdissenbosch met hun gasten. Voor Tat Perry was het de tweede repetitie en voor Dyanne Sleypen de eerste. Meer repetities komen er ook niet. Met deze enkele repetitie(s) moeten zij én de fanfare het doen. Maar blijkbaar is het voldoende. Ondanks het muzikale verschil qua stijl tussen hen en de fanfare lijken ze alles behalve ontevreden na afloop van de repetitie. Tijd om beide gasten iets beter te leren kennen.

Dyanne Sleijpen

Dyanne Sleijpen is geboren en getogen in het Heuvelland, om precies te zijn in Epen. Dat Heuvelland ligt haar blijkbaar na aan het hart. Werkzaam is zij onder andere als muziek docente op het Sophianum in Gulpen. Maar Dyanne doet meer op muzikaal gebied. Het is echt een breed scala: singer-songwriter, presentatrice, voice-over en muziek op uw evenement.

En we blijven de link met het Limburgse land nog even volgen. Qua zang  blijft zij haar eigen taal trouw ,onder andere door haar in het dialect gezongen nummers. Of de samenwerking met de zoon van Toon Hermans. En luisteren we dan naar ‘Dit zin mien hande’ van Toon Hermans, dan horen we een hele bijzonder gevoelige uitgevoerde versie.

Of het nummer ook tijdens het Kerstgala te horen is, is niet bekend. Wel bekend is dat er meerdere nummers in het dialect te horen zullen zijn. En meer dan waarschijnlijk was die ene repetitie ruim voldoende. Dyanne is wel wat gewend op het gebied van muzikale samenwerkingen, ook met fanfares. En of het dan ‘Dit zin mien hande’ of het zoetere nummer ‘Chocolade’ is? Dat zien we zaterdag wel. Verrassend en muzikaal top wordt het altijd.

Tat Perry

Voor Tat Perry geldt iets anders dan voor Dyanne Sleijpen. Zijn muzikale wereld verschilt stukken meer qua stijl. Tat is jazz-zanger. Maar wel met een hele aparte stem en met een enorme bak aan ervaring, wereldwijd wel te verstaan. Optredens met grote orkesten in Azië en in de VS zijn dan in deze veelzeggend genoeg. Maar met een fanfare dat is andere koek.

Tat is geboren in Soerabaja. Tja, en als je dan als zanger bekend wordt in Azië,  dan is het een kleine stap naar Tat Sinatra, en van daaruit is de stap naar Tat Sumatra gauw gemaakt. Tat ziet er trouwens de humor wel van in.

Muzikaal mag Tat dan wel het meest in de hoek van de Jazz zitten maar ook daar zitten stromingen genoeg in om je uit te kunnen leven. Een van die stromingen is de Gipsy Jazz. En dat heeft altijd iets van ongehoorzaamheid, iets van vrijheid. Vrijheid die jazz hoog in het vaandel voert. En laat nou net die Gipsy Jazz een van de lievelingskanten van Tat zijn. En dan ineens samenwerken met een fanfare?

Niet dat er binnen het genre van een fanfare niet geëxperimenteerd kan of mag worden, allesbehalve. Maar niet in de mate zoals in de Jazz. En toch lijkt Tat er van te genieten. Ook voor hem is dit een hoogtepunt. Alweer een experiment. Een muzikaal experiment.

En dat is precies, toeval of niet, datgene wat Fanfare Abdissenbosch met het Kerstgala muzikaal wil bereiken. Iets aparts bieden door nét die andere stijl erbij te betrekken. Net dat experiment jaarlijks opnieuw op de kaart zetten om het publiek iets nieuws en unieks te bieden.

Het kerstgala is op zaterdag 15 december. Locatie: de Residentie Abdissenbosch, Abdissenlaan 63 Landgraaf. Kaarten: tel  06 532 287 38 Aanvang: 19.00 uur, zaal open: 18.15 uur

Info Dyanne Sleijpen: http://www.dyannesleijpen.nl

Info Tat Perry: http://www.nl-nl.facebook.com/tat.perry.9

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk