CARNAVAL BARST WEER LOS

Vandaag was én is het weer zover, het carnaval is weer losgebarsten. Duizenden hebben er maanden op gewacht en halen er uit wat er in zit.

Lambert Rinkens, Landgraaf 11 november 2018, 18:22

Beneden de rivieren is het ‘vastlaovendsseizoen’ weer voor open verklaard. In Maastricht was het op het Vrijthof meer dan vol. Zo vol dat de politie er geen bezoekers meer bij kon laten. Dat was verleden jaar ook al het geval, maar nu was het al uren eerder zo.

Ook bij onze oosterburen is het feest weer los gebarsten. Daar waren er traditiegetrouw in Keulen ook duizenden verklede narren op pad. En ook traditiegetrouw bevinden zich daar honderden Limburgers tussen.

Maar niet alleen buiten is het feest. Vanavond zal er op talloze plekken in cafe’s en feestzalen het seizoen geopend worden. Talloze artiesten en narren feesten er dan op los. De canavalsverenigingen hebben er maanden naar toe gewerkt om het één groot feest van te maken.

Te hopen valt dat narren met een glaasje op het ook bij een feest te houden. Glaasje op, laat je rijden. Dan blijft het ook inderdaad een feestje.

Fotografie: dpa

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram