VVD KERNENERGIEPLAN IS HYPOCRIET & CRIMINEEL

De VVD wil snel kerncentrales bouwen in Nederland. Dit zou nodig zijn om de klimaatakkoorddoelen te halen. VVD fractievoorzitter Dijkhoff verkondigde dit twee dagen geleden. Maar hoe hypocriet is dat?

Dijkhoff maakt zichzelf tot toonbeeld van hypocrisie met zijn uitspraken. Onder andere deze: “Ik zie niet hoe je de doelen haalt zonder kernenergie.” Verder heeft hij dus schijnbaar lak aan de gezondheid van de Nederlandse burger. “Ik hoop dat we er rationeel naar kijken en niet op basis van achterhaalde beelden uit de jaren tachtig.”, aldus Dijkhoff. Geen woord over Fukushima. Geen woord over het radioactieve afval. Geen woord over de gevolgen voor de komende generaties. Niets van dien.

Buiten dat spreekt de man over ‘kerncentrales’, hij spreekt dus meteen over meerdere en niet over een. Niet dat een gigantisch deel van de burgers er überhaupt ook maar ééntje wil.

Meer dan hypocriet

Meer dan hypocriet mag men de uitlatingen van de VVD-er gerust noemen. Reden daarvoor is de volgende. Nederland gaat de doelen niet halen. Een van de oorzaken is onder andere dat de uitstoot van kolencentrales , CO2, enorm vervuilend is. En waar was onder andere de VVD mede verantwoordelijk voor in Groningen? Men liet de grootste kolencentrale van Nederland in de Groninger Eemshaven bouwen. Buiten de constante beschadigingen van het milieu, bedroegen de kosten €2.5 miljard.

Kolencentrales leveren een gigantische massa aan vervuiling op. Daar was de VVD dus voorstander van en voerde de bouw van de centrale dan ook door. In 2012 was overigens allang bekend hoe schadelijk kolencentrales voor het milieu en de mens zijn. En ook toen al had de VVD daar lak aan.

En nu dus het idee om “…snel kerncentrales te bouwen…” om de klimaatdoelen te halen. De klimaatdoelen zijn opgesteld om de mens en het milieu te beschermen. Hoe functioneert dan iemand die kerncentrales wil laten bouwen?  Neemt men in ogenschouw dat de gezondheid van de Nederlandse burger door het VVD besluit betreffende de Groningse kolencentrale duizenden en duizenden burgers schade toebrengt, kerncentrales eeuwig en altijd een tikkende tijdbom zijn en dan zeggen ‘om de doelen te bereiken’, is de uitspraak ‘meer dan hypocriet’ gewoon de pure waarheid en nog zachtjes uitgedrukt ook nog.

Het blootstellen van miljoenen burgers aan de risico’s van kernenergie én de komende generaties opzadelen met de gevolgen daarvan mag men ook gerust crimineel noemen.

Opinie: Lambert Rinkens

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram