VROUWEN KUNNEN TRUMP NEKKEN BIJ MIDTERM-VERKIEZINGEN

De Midterm-verkiezingen zijn van start gegaan. Volgens CNN ziet het er veelbelovend uit voor Trumps tegenstanders. En vrouwen? Die lijken de touwtjes in de handen te hebben.

Lambert Rinkens, Landgraaf 5 november 2018, 18:39

President Trump schijnt de mist in gegaan te zijn. Volgens alle berichten, die wel nog met de nodige voorzichtigheid te genieten zijn, nam hij meerdere verkeerde keuzes.

Dat Trump aan de lopende band verkeerde beslissingen neemt is bekend. Althans in de rest van de wereld, niet in de VS. Als CNN gelijk heeft, schijnt men ook daar echter nu wel het besef te hebben dat de man een levensgevaarlijk persoon is.

Tijdens zijn campagne richtte hij zijn focus vooral op een zaak. Het haatzaaien. Daar blinkt de man dus werkelijk in uit. Slechts een voorbeeld. Nadat er in Pittsburgh 11 joodse burgers vermoord werden door een racist, beklaagde hij zich alleen maar over het verloren gegane momentum van zijn campagne. Geen woord van spijt over zijn racistische uitspraken.

Zijn grootste fout is echter een andere. Dat is namelijk zijn seksistische opvattingen en dito gedrag. De grote meerderheid van vrouwen in de VS is hem dan ook spuugzat. En dat zou volgens de prognoses weleens heel goed zijn nekslag kunnen worden. Een kleine twee-derde van de vrouwen gaat democratisch stemmen. En dat zal het grote verhaal worden van deze verkiezingen. In veel staten is er een nek-aan-nek race gaande. En het enorme aantal volkomen terecht ‘boze’ vrouwen kan daar voor de republikeinen de nederlaag betekenen.

Verder heeft Trumps gedrag nog een groot gevolg. Er zijn nog nooit zo veel vrouwelijke kandidaten voor topfuncties kandidaat geweest. En ook daar zal, volgens de momentele prognoses, een enorme verandering in de besturen plaatsvinden.

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk