LANDGRAAFSE KOREN SLAAN HANDEN INEEN VOOR TRIPLECONCERT MONDO VERDE

Zondag 25 november wordt een heel bijzondere dag voor Landgraaf. Vier Landgraafse koren geven dan samen het Tripleconcert op een speciale Landgraafse locatie met een heel aparte afsluiting. Bij deze een inzicht.

Dat de menselijke stem tot bijzondere prestaties in staat is weten de meesten wel. Dat een koor daar de overtreffende trap van is, is ook bekend. Gaan daar bovenop 4 koren samen aan de slag dan wordt het dus echt bijzonder. Nu komen koren niet zo gek vaak in de mainstream media. Klassieke zang lijkt voor hen niet genoeg ‘winst’ op te leveren en dat is een gemiste kans.

Kenners zullen er voor in de rij staan. Maar het is ook een kans voor de niet-kenners. In dit geval een bijzondere kans. De vier Landgraafse koren: het CARMINA BURANA KOOR 2.0, KAMERKOOR CONCERTATO, CANTO EX CORDE en MANNENKOOR ST ROCHUS. En dan mag je met recht spreken van een massa aan ervaring, kennis en passie. En die passie, daar zit het hem in.

Voor een groot deel van de ‘jongere’ generaties lijkt het misschien niet zo, het is immers bijvoorbeeld geen rock- of popconcert. Maar dezelfde passie die daar duidelijk zichtbaar is, zit er bij een koor óók in. Feit is gewoonweg dat die passie onder controle gehouden moet worden. Iedere zanger van een koor moet zijn of haar focus op zijn stuk richten, maar wel gelijktijdig met alle andere leden van het koor. Bij een rockband kan een ‘misstapje’ nog enigszins weggemoffeld worden, bij een koor ga je echter met zijn allen onderuit.

De verenigingen

KAMERKOOR CONCENTATO

Dit koor bestaat uit 20 vocalisten met nog eens 32 instrumentalisten. Vocalisten en instrumentalisten werken bij grotere concerten samen maar houden ook apart hun concerten in en ook vaker buiten Landgraaf. het koor staat onder leiding van Steven van Kempen.

CANTUS EX CORDE

Wederom een Landgraafs koor. Zij hebben hun basis in het Streeperkruis. Maar daar zitten ze heus niet altijd. In 2019/2020 gaan zij aan de slag met een groot project. In dit project gaan zij samenwerken met meerdere grote solisten en dirigenten. Zij zullen dan ook de Russische muziek nog eens stevig onder de aandacht brengen.

MANNENKOOR ST ROCHUS

Dit grote koor heeft zijn roots in het Waubachse en bestaat al 115 jaar. Zij namen al verscheidene malen deel aan de Tripleconcerten, zingend en als organisator. Zij concerteren in Landgraaf maar ook op vele locaties in Limburg.

CARMINA BURANA KOOR 2.0

Zij zijn nog vrij jong als koor. Zij komen samen voor de uitvoering van Carmina. Daar komen de leden dan voor bijeen uit Nederland, België en Duitsland. Bij hun concert in Valkenburg waren er maar liefst 1000 bezoekers. En dat heeft zijn reden. Carmina Burana is een werk waar de menselijke zoektocht naar de ‘ware liefde’ centraal staat. Het is een reeks koorwerken afgewisseld met soli en instrumentale stukken op een Latijnse tekst. En dat is het toetje. De ‘icing on the cake’. Dit stuk zal als afsluiter ten uitvoer gebracht worden.

KAARTEN

Kaarten voor het concert zijn in de voorverkoop verkrijgbaar voor €15,-  via: http://www.kamerkoorconcertato.nl

Aan de dagkassa zijn de kaarten verkrijgbaar voor €18,- per stuk. Dit alles wordt gecommuniceerd via de bovenstaande website en via  de Facebookpagina van het Groots Triple Galaconcert 25 november 2018 Mondo Verde.

Let op: met een bezoekersaantal van 1000 mensen in Valkenburg is het wel raadzaam om er op tijd bij te zijn. Kaarten in de dagverkoop zijn alleen maar in de verkoop als er nog plek is in de zaal. van Mondo Verde

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram