SENATOR BRIAN KEMP ONTNAM 1.4 MILJOEN KIEZERS HUN STEMRECHT IN GEORGIA

De Amerikaanse Associated Press kwam met ronduit verbijsterende cijfers over de ‘Secretary of State’ Brian Kemp in Georgia. De republikeinse kandidaat voor het gouverneurschap Kemp blijkt een eersteklas fraudeur te zijn.

Lambert Rinkens, Landgraaf 5 november 2018, 17:52

De Associated Press is een van de meest gerenommeerde persagentschappen in de USA. Zij kwamen na een onderzoek tot een verbijsterende conclusie. De republikeinse kandidaat Brian Kemp ontnam sinds 2012 1.4 miljoen mensen hun stemrecht. Maar liefst 670.000 daarvan alleen al in het jaar 2017.

Brian Kemp kon dit doen omdat hij in de staat Georgia ‘Secretary of State’ is. Deze is de aangewezen persoon die onder andere het toezicht moet houden bij verkiezingen. Kemp is echter ook kandidaat voor het gouverneurschap tijdens deze verkiezingen. Hij is dus de slager die zijn eigen vlees keurt. Van de 670.000 kiesgerechtigden die hij hun stem ontnam  is veruit het merendeel aanhanger van zijn politieke tegenstander. Volgens de Associated Press is maar liefst 70% van hen Afro-Amerikaans. Tijdens een CNN documentaire kregen mensen die zich opnieuw willen laten registreren van Kemp medewerkers te horen dat daar geen tijd voor is.

Volgens de laatste peilingen liggen de twee kandidaten voor het gouverneurschap van Georgia zo goed als gelijk in de strijd. Kemp zou een minimale voorsprong hebben. Deze heeft hij dan te danken aan zijn verkiezingsfraude. Er gaan dus ook logischerwijze steeds meer stemmen op om hem aan de kant te zetten.

Op 12 oktober 2018 werd hij door verschillende advocaten voor de rechter gedaagd. Kemp is ook door verschillende ‘Civil Rights’ groepen aangeklaagd wegens verkiezingsfraude.

Een interview met CNN betreffende dit thema kwam hem niet zo goed uit. Dat weigerde hij dus. Zijn antwoord bestond uit het uiten van beschuldigingen aan zijn concurrent, die volgens hem een ‘extremist’ is.

Overigens beschuldigd hij nu de Democraten van het ‘hacken van de verkiezingscomputers’. Vreemd genoeg werd hij, als hoofdverantwoordelijke voor de veiligheid van de verkiezingen, er afgelopen zomer door de democraten op gewezen dat de digitale beveiliging daarvan zo lek is als een mandje. In een daar dan weer over gevoerde rechtszaak wees de rechter hem daar óók op. Nu twee dagen voor de verkiezingen komt hij met deze beschuldiging.

Professor politieke wetenschap Alan Abramowitz noemde het: ” Heel verdacht, en dat zou ik bij bij andere partijen ook zeggen….. Het is gewoonweg een van de problemen die kunnen voorkomen als de persoon die hoofdverantwoordelijke is voor de verkiezingen tegelijkertijd kandidaat is voor de hoogste functie van de staat.”

Tot op dit moment heeft Kemp ook nog geen enkel bewijs voor zijn beschuldiging laten zien.

Bron: The Guardian, Reuters

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram