UOW’02 JO19-1 STOOMT DOOR MET 5 OVERWINNINGEN OP RIJ

Het heeft er alle schijn van dat de JO 19-1 van UOW’02 dit seizoen iets moois aan het bouwen is. Met de volle buit van 5 uit 5 is het op dit moment eigenlijk al meer dan schijn. Een reportage van onze correspondent.

Gisteren was SJO Krijtland de pisang en verliet Sportpark ter Waerden met een 6-3 nederlaag op zak. De uitslag verteld echter ook, behalve winst, verlies en de kille cijfers ook een ander verhaal. SJO Krijtland was niet gekomen om de punten cadeau te doen. En dat maakten ze ook op andere manieren duidelijk.

Felheid hoort bij voetbal. Een goede pot moet fel zijn, er moet passie, strijd en vechtlust in zitten. Dàt is voetbal. Het moet wel binnen de perken blijven, sportiviteit staat voorop. Dat men de punten niet cadeau geeft en ervoor wil strijden is perfect. dat levert de toeschouwer ook kijkplezier op.Vanaf minuut 1 lopen te klagen en zeuren is dan niet echt denderend te noemen. Buiten dat was een meer dan amusante pot met, anders dan uitslag doet vermoeden, ook echt wel een gerede kans voor minimaal 1 punt voor Krijtland.

De wedstrijd

De JO 91-1 gaat lekker van start. Men probeert om aardig opbouwend spel neer te zetten. De linies zijn goed op mekaar afgestemd en enkele missers worden al coachend weer rechtgezet. Een kwartier lang kan Krijtland het tegenhouden. Met aardig wat overtredingen die steeds meer irritaties opwekken gaat de strijd zijn gang. Dan wordt de ban in de 17de minuut gebroken. Thymo Verreck dropt het leer achter de doelman, 1-0. Het geklaag en de overtredingen stapelen zich op. Niet dat veel helpt. In de 27ste minuut volgt de 2-0 door Mika Mestriner. En dan gebeurd het bijna onvermijdelijke. De scheidsrechter heeft genoeg van het geklaag en de steeds verder escalerende overtredingen. Na ettelijke gele kaarten staakt hij de boel. Zijn eerste uitspraak is dat hij de wedstrijd voor vandaag helemaal voor gezien houdt. Na overleg met coaches veranderd hij zijn beslissing. Een langere pauze om iedereen tot bezinning te laten komen is de uitkomst.

Het spel gaat verder. Krijtland heeft eigenlijk voetballend maar een wapen. Een snelle spits die bij uitbraken levensgevaarlijk is. En dat pakt voor hun goed uit. In de 40ste minuut volgt de 2-1. Dan gaat het snel, in de 42ste minuut de 3-1 door een eigen doelpunt van Krijtland. Lekker net voor de rust. Mooi gedacht, maar dat feestje gaat niet door. De 45ste minuut en zie daar, de 3-3. Tijd voor de thee.

Na de rust pikt Krijtland als eerste de draad weer op. In de 60ste de gelijkmaker, 3-3. UOW’02 is niet bij de les. Het voortdurende gezeur en geklaag van Krijtland haalt ze uit hun spel. De JO 19-1 UOW’02 doelman is de sta in de weg. Goed positie kiezend brengt hij meerdere keren redding. Maar het is niet alleen het goede opstellen waar Pepijn Franck het mee redt, zijn goede reflexen houden het team boven water.

Dit gaat echter niet verder zo. Dat ziet de coaching ook. Lars Dekkers en Sean Brouns grijpen in. Vanaf de zijlijn gaat Sean Brouns er toe over om energiek  zijn aanwijzingen te geven.

En dat werkt, de spelers pikken het op en vinden terug naar hun spel. In de 67ste minuut is het wederom Thymo Verreck die de ban breekt, 4-3. Nu is het hek echt van de dam. De JO 19-1 concentreert zich op het spel en drie minuten later is het de volgende keer raak. De 5-3 door Martijn Kösters.

Maar de 19-1 wil nu meer. De frustratie moet nu sportief een uitlaatklep vinden. Men wil absoluut de kroon op het werk zetten. En dat gebeurd. En vraag niet hoe. ‘De kroon op het werk zetten’ is bij de 6-3 meer dan toepasselijk. We schrijven de 90ste minuut. De bal komt op 25 meter van het doel voor de voeten van Armin Javorovac en die doet iets wel heel moois. Een echt ouderwetse poeier. Geen twijfel te zien. Vol uithalen en snoei, maar dan ook snoeihard schiet het leer richting doel. Dan volgt het wonderschone geluid van een bal die tegen het metaal knalt. Dat geluid op zich al… eigenlijk nog mooier dan het doelpunt. Een droge maar ò zo mooi kets. Volstrekt onhoudbaar zoeft de bal naar de andere kant en klets dan pas tegen het net. Voilà.

Waar de JO 19-1 dit seizoen eindigt is op dit moment natuurlijk nog koffiedik kijken. Maar als men zich op het spel blijft richten en niet uit de wel bekende tent laat lokken, kunnen ze zich op het eind zelf belonen. Qua voetbal is het zeker mogelijk om de kroon erop zetten.

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk