PARTY KRYNER GENOMINEERD VOOR PARTY AWARDS

Het duo de Party Kryner is doorgedrongen tot de nominaties van de Party Awards. Dat is een gegeven waar zij met recht trots op mogen zijn, maar wie zijn de Party Kryner eigenlijk?

Lambert Rinkens, 3 november 2018, 14:46

Dat er in Limburg een bovengemiddeld percentage topmuzikanten bestaat is geen geheim. En dat daar genres bijzitten die over het algemeen in de mainstreem media zo goed als doodgezwegen worden is helaas een publiek geheim. Honderdduizenden zijn echter liefhebbers van deze genres, en een van deze genres is de Tiroler muziek. Ouderwets zeggen sommigen dan. Traditioneel maar wel springlevend zou men het ook kunnen noemen. In dat genre bevindt zich het duo de Party Kryner.

De Party Kryner bestaan uit de Landgraafse Ronald Pijls en Kevin van den Eijnden. Ronald Pijls zit al meer dan 25 jaar in het vak en leeft en ademt zijn hele leven al muziek. Een klassieke zangopleiding en de nodige workshops zorgen ervoor dat hij zijn stemgeluid en muzikale identiteit kon vinden en vasthouden. Zelf zegt hij er volgende over: ” Ik heb in de jaren veel geleerd en weet nu wat ik kan en wat ik niet kan. En dat is heel belangrijk voor een serieuze artiest met ambities.” Men noemde hem al ‘de Limburgse Renè Froger’ of ‘de Limburgse Robby Williams’. Ronald Pijls speelde al jaren met de gedachte om bekende nummers om te zetten naar een andere stijl. Door de kennismaking met Kevin van de Eijnden was de link daarnaar toe snel gelegd.

Kevin van den Eijnden is de man van de Steyrische harmonica. In 2012 mocht hij de prestigieuze ‘Sjeng’ Award in ontvangst nemen. Een prijs die toegekend wordt aan veelbelovende talenten. En talent bleek hij meer dan genoeg te hebben. Zijn weg leidde hem naar internationale muziekgezelschappen. En dat waren niet de minste gezelschappen, een daarvan was ‘Wir sind Spize’. Daar wist hij de kroon op zijn spel te zetten in het bekende nummer ‘Hey Rosie!’. Verder blijft het voor hem niet alleen bij het harmonicaspel. Spelen en, gelijktijdig, zang gaan hem blijkbaar ook goed af.

De naam Party Kryner stamt overigens uit een samenvoeging van Kryner uit de bekende Oostenrijkse band de ‘Global Kryner’. Voeg daar het voor zich sprekende ‘Party’ aan toe en de Party Kryner hebben hun naam.

Men kan de Party Kryner trouwens ondersteunen bij de Party Awards. Dit kan door zijn/haar stem uit te brengen op: http://www.partyawards.nl . Per sms is ook mogelijk, sms dan: “PA PARTY KRYNER” naar 3010. Daar moet overigens wel voor betaald worden: €0.90 per bericht.

Meer informatie over de Party Kryner vindt u op: http://www.partykryner.nl

Bron: De Party Kryner

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk