RUPERT MURDOCK ‘KING OF FAKE NEWS’

Daar is hij dan, de Koning van het Fake News, Rupert Murdoch. Eigenaar van een media-conglomeraat waarmee hij miljoenen mensen dag in dag uit een rad voor de ogen draait. Ruport Murdoch onder de loep genomen.

Lambert Rinkens, Landgraaf 2 oktober 2018, 21:46

Rupert Murdock, die eigenlijk Keith Rupert Murdoch heet, is eigenaar van onder andere Fox News, The Times of London en de The Wall Street Journal. Verder is hij in de loop van de jaren ook een steeds grotere speler in de tv en filmindustrie geworden.

Zijn reputatie is echter allesbehalve prettig te noemen. De man is een behoorlijk rechtse oer-conservatief. Toen hij in de VS The Wall Street Journal overnam, verliet de hoofdredacteur uit eigen beweging na een jaar zijn baan. maar hij was niet de enige. Talloze medewerkers verlieten vrijwillig de krant. Tientallen Pullitzer Prize-winnaars stapten ook op en zochten hun heil bij de concurrentie.

Zijn slechte reputatie dankt hij verder aan een nog slechter trekje. Hij gebruikt zijn media om zo veel mogelijk aan de politieke touwtjes te trekken. In de aanloop naar het Brexit referendum wemelde het in de bladen van de meest geweldige voordelen die de Britten  allemaal zouden krijgen na het verlaten van Europa.

Maar ook dat is niet eens het ergste. Kroon op zijn Fake News imperium is het Amerikaanse FoxNews. FoxNews is de thuiszender van president Trump en deze zender komt met dermate valse uitspraken en berichten dat diezelfde Trump daar nog aardig wat van leren kan.

In de afgelopen weken stelde FoxNews alles in het werk om de republikeinen bij de komende Midterm verkiezingen aan een overwinning te helpen. De nu nog 3500 vluchtelingen tellende ‘karavaan’ die door Mexico op weg is naar de VS betitelen zij als: “… een invasie van criminelen die de pokken en lepra hebben en Amerika zullen overrompelen…”

Welnu, het is geen invasie, veruit het allergrootste deel is niet crimineel, de pokken en lepra hebben ze ook niet en overrompelen? De vluchtelingen moeten nog een maand lang te voet dwars door Mexico, dan zou je toch moeten menen dat de VS zich daar op voorbereiden kan? Buiten dat zijn het vluchtelingen en hebben zij, zouden zij überhaupt in de VS komen, het recht om daar asiel aan te vragen. Momenteel is het overigens ook nog eens zo dat er in de VS 7.1 miljoen banen zijn die nog ingevuld moeten worden.

De hierboven genoemde leugen is er echter maar een van de tig-duizenden die er jaarlijks bij Fox in de ruimte geslingerd worden. De man die kort geleden meer dan een dozijn briefbommen door de VS stuurde en op tv beelden overduidelijk als Trump aanhanger te zien is, is dat volgens Fox niet. Glashard ontkennen zij het en beweren dat het Fake News van de tegenpartij is. Dit wordt dan zoals gebruikelijk uren en uren dagelijks herhaald. Een regelrechte hersenspoeling die 24 uur per dag, zeven dagen per week, jaar in jaar uit voortduurt. De minder begaafde Amerikanen slikken de voortdurende stroom aan leugens inmiddels als zoete koek. Voor hun is het de waarheid.

De ene leugen is nog smeriger dan de andere. Dieptepunt is wellicht het volgende bericht. Om de voor republikeinen ó zo belangrijke wapenwet in stand te houden verscheen een van de FoxNews medewerkers, Tucker Carlson, op tv en verkondigde, om het aantal door vuurwapens gedode kinderen te bagatelliseren het volgende: “Het aantal kinderen dat in de badkuip verdrinkt is veel hoger dan het aantal per ongeluk door vuurwapens gedode kinderen.” Bedenkt men dan dat het aantal ‘mass shootings’ op scholen in de VS het hoogste ter wereld is en er jaarlijks meer dan 30.000 dodelijke slachtoffers aan vuurwapens ten prooi vallen, weet men meteen hoe ver Murdoch bereid is te gaan.

Bron: PunditFact, Wikipedia

Fotografie: thejournal.ie

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk