MEOTO IWA, DE ‘GETROUWDE ROTSEN’ ZIJN AL EEN PLAATJE OP ZICH

De getrouwde rotsen, Meoto Iwa in het Japans, lijken voor fotografen gemaakt. Maar niet alleen die kunnen genieten van het plaatje. De prefectuur Mie, waar zij in liggen, is al net zo’n plaatje.

Lambert Rinkens, Landgraaf 2 oktober 2018, 00:56

De prefectuur Mie ligt vrij zuidelijk in Japan. Het is een van de 47 prefecturen die het land rijk is. Mie is voor Japanse begrippen niet het makkelijkst bereisbaar. Dat zegt echter niet zo gek veel, aangezien het vervoer in Japan echt wel behoorlijk geregeld is. Het is wel vrij landelijk in de prefectuur Mie, hetgeen na Groot Tokio met zijn 34 miljoen bewoners een verademing is. Enigszins aanpassen en van te voren rekening houden met bussen die niet iedere drie minuten als de metro in Tokio voorbij komen is dus wel raadzaam.

Maar Mie heeft dus wel aardig wat te bieden. In het noordwesten ligt het Suzuka-gebergte. Centraal ligt de Ise-vlakte, waar het grootste deel van de bevolking leeft. Maar liefst 35% van Mie is als nationaal park gekwalificeerd. Verder kan men van aardig wat mooie kustgebieden genieten aan de Pacifische Oceaan.

Oude Japanse kastelen, parelduiksters aan de kust, rijstvelden in terrassen aangelegd in de bergen en overweldigende natuur. De Japanse cultuur hangt er gewoonweg in de lucht.

Een van dé attracties zijn de Meoto Iwa, de Getrouwde Rotsen. En die zijn echt een bezoek waard. Onder wat voor weersomstandigheden dan ook. En dat geldt al helemaal voor fotografen. Zolang er ook maar iets van licht is schiet men het ene plaatje na het andere.

Een laatste tip. Ondanks de zuidelijke ligging bedraagt de gemiddelde temperatuur rond de 15 graden. En een regenjas kan er helaas ook goed van toepassing komen. Maar dan nog, Mie is en blijft een plaatje.

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk