OOSTENRIJKSE REGERING STEEDS VERDER TERUG NAAR 1940

Oostenrijk rukt steeds verder op naar haar Nazi-verleden. Het percentage nazi’s in Oostenrijk was destijds hoger dan in Duitsland zelf. Nu bestaat de regering uit ÖVP en de neo-nazi FPÖ partij. Enkele gegevens.

Lambert Rinkens, Landgraaf 1 november 2018, 21:18

De Oostenrijkse regering neemt wederom een besluit dat haar onmenselijkheid benadrukt. Gisteren stapten zij uit het zogenaamde Marrakesh-akkoord. Het betreft een verzameling niet-bindende afspraken, de Global Compact for Safe, Orderly and Regular Migration genaamd, die zijn bedoeld om migratie gezamenlijk onder controle te houden. Oostenrijk begeeft zich nu in gezelschap van Trump en Hongarije.

Het besluit om dit te doen is alweer het toegeven van de ÖVP aan de rechts-radicale FPÖ. Een besluit dat echter veel meer is dan alleen besluit over migratie. Het is de volgende stap terug naar het absoluut onfrisse Oostenrijk uit het Nazi-tijdperk. Het percentage Nazi’s was destijds in Oostenrijk nog hoger dan in Duitsland zelf. En de FPÖ maakt er ook allesbehalve een geheim van om te laten zien dat zij daar geen probleem mee heeft.

“WIR SCHAFFEN DIE SIEBEN MILLION”

We schrijven januari 2018. Udo Landbauer is een van de leidinggevende figuren binnen de FPÖ. En de man is sinds zijn 15de lid van de extreem-rechtse goep Germania. en daar zingen ze graag liedjes. Vooral liedjes waar anti-semitische teksten in voorkomen. Een van de door hen gezongen teksten gaat erover dat van de 6 miljoen Joodse slachtoffers 7 miljoen gemaakt moeten worden: ” Der Jude Ben Goerion stand in Ihrer Mitte. Gibt Gas, Ihr alt-Germanische Leute. Wir schaffen die sieben Million.” Hij ontkende het natuurlijk en liet weten niet veel als zanger voor te stellen. Het bleek echter wel degelijk waar te zijn.

De Oostenrijkse premier veroordeelde het. Zijn FPÖ coalitie genoot deed dit met tegenzin ook. Echter stappen ondernemen tegen Udo Landbauer? Daar was geen sprake van. Dat was volgens hem nergens voor nodig. Ondernam de premier dan stappen? Nee, ook dat was ver te zoeken.

Twee maanden later. We schrijven maart 2018. Een FPÖ lid Andreas Bors mag zijn parlementszetel niet innemen. Reden: de man stond de Hitlergroet gevend op de foto.

Een ander FPÖ parlementslid, Wolfgang Zanger, verklaarde dat de Nationaal Socialistische partij goede dingen deed, maar helaas hoorde men daarover niets meer.

De neo-nazi Meinolf Schönbron beschikt op zijn Facebook pagina over ettelijke vienden uit de FPÖ, waaronder meerdere hooggeplaatsten binnen de partij.

FPÖ gemeenteraadslid Manfred Pühriger liet zich een tatoeage zetten. De tekst van zijn tatoeage: “Ehre-Treue-Vaterland”. En laat dat nu de tekst zijn die de SS als lijfspreuk had. FPÖ functionaris Detleff Wimmer kan de kritiek daarover niet volgen.

Of neem Reinhart Gaug. Hij verklaarde in de Kärtner Zeitung op de vraag wat Nazi voor hem betekende:” Nazi? Aantrekkelijk, nieuw, doelbewust en rijk aan ideeën…..”

Tot slot is er dan ook nog als klap op de bekende vuurpijl het volgende: Oostenrijk is sinds 1 juli 2018, alle hierboven genoemde én niet genoemde praktijken ten spijt, roulerend voorzitter van de Europese Unie.

Bron: RFJwatch, OÖNachrichten

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk