KOMENDE ZATERDAG IS ER DE WAUWBACH -SUPPORTPARTY

De eerste editie van het WAUWbachfeest in de Groenstraat is alweer enkele maanden geleden. Daar werd duidelijk dat er wel degelijk een basis is om vanuit verder te werken. En dat gaat nu zaterdag dan ook gebeuren.

Lambert Rinkens, Landgraaf 1 november 2018,  18:25

De afgelopen Pinksterfeesten in de Groenstraat kregen een meer dan welkome aanvulling op de vrijdagavond door de WAUWbach-dag. Frank Hermans, eigenaar van Restaurant EurOlympia te Übach-Palenberg, was en is de initiatiefnemer van dit evenement. Zijn wens en idee was het om een dag te creëren die herinneringen aan het Waubachse weer nieuw leven moesten in blazen. Maar daar is lang niet alles mee gezegd. Het idee was ook om het huidige Ubach over Worms een flink zetje in de rug te geven.

Ondernemers kunnen op een betrekkelijk eenvoudige wijze een actie houden die en het initiatief en hun zaak steunt. Gewoonweg een simpele actie in hun zaak op poten zetten en klaar is Kees. Middels een kleine sponsoring krijgen én het WAUWbach-initiatief én hun zaak dan een behoorlijke extra impuls. En dat bleek goed te werken. Op Pinkstervrijdag was sinds lange tijd de tent in de Groenstraat weer eens goed gevuld.

Komende zaterdag volgt er voor de sponsoren een supportparty. Frank Hermans had het idee om deze supportparty er aan vast te koppelen. Een tweede avond waar iedereen die het initiatief gesteund heeft weer bijeen komt en er een gezellige boel van maakt.

Maar er is meer. Op deze zaterdagavond wordt er ook vanuit de reeds gelegde basis aan de toekomst gewerkt. Volgend jaar is er op 7 juni 2019 de tweede editie en die krijgt nu haar fundament. De nieuwe steunposter  is er dus bijvoorbeeld verkrijgbaar voor €10,-  Natuurlijk is er meer dan alleen maar serieus werk. Het geheel gaat in een ontspannen en gezellige sfeer gebeuren. Tijdens de Supportparty treed er vanaf 21:00 uur de partyband Off Limits op. De gasten kunnen dus de hele avond op een hele prettige manier ideeën uitwisselen.

Aangezien de kern van het initiatief een dag voor iedereen is, roept Fank Hermans dan ook iedereen op om tijdens de WAUWbach-dag iets leuks te doen: “Het hoeven geen ingewikkelde acties te zijn. Gewoon iets gezelligs … een barbecue met de buren of Oud-Hollandse spelen…. Verenigingen en scholen zijn ideale partners die iets leuks op poten kunnen zetten. Dat zou meteen een hele aardige ontwikkeling voor de toekomst zijn.”

En, net als tijdens de eerste editie, gaan ook de kroegen weer een afterparty organiseren. Daar kunnen de feestvierders dan weer tot in de kleine uurtjes door feesten.

Al met al is WAUWbach dus veel meer dan een herinneringsdag. Het is een dag waar ook mee aan de toekomst gewerkt wordt van de gemeenschap. Door de hele gemeenschap, vóór de hele gemeenschap.

Voor meer informatie kan men terecht op de Facebook pagina van WAUWbach

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk