GEMEENTE LAAT GEEN EXTERN ONDERZOEK NAAR PINKPOP ONGELUK UITVOEREN

Een extern onderzoek naar het ongeluk tijdens Pinkpop lijkt er niet te komen als het aan de coalitie ligt. De families van de slachtoffers zijn daar niet bijster over te spreken.

Lambert Rinkens, Landgraaf 31 oktober 2018, 17:40

Volgens de coalitie is een extern onderzoek niet nodig. Uit eigen evaluatie bleek dat er geen fouten zijn gemaakt betreffende het verkeersplan dat geldig was tijdens Pinkpop het afgelopen jaar. Deze evaluatie gebeurde in samenwerking met politie en Bureau Pinkpop. Volgens verkeer- en evenementenwethouder Freed Janssen heeft de gemeente toen der tijd alle nodige maatregelen getroffen die een gemeente kan treffen. Derhalve is een extern onderzoek ook niet nodig.

De Landgraafse PvdA ziet dat echter anders. Robin Reichrath stelde er destijds 22 vragen over aan de coalitie. B en W waren daar niet echt blij mee. Men vond het ongepast. Robin Reichrath zou met onjuiste en uit hun verband getrokken uitspraken de slachtoffers ernstig te kort hebben gedaan.

Daar waren én de PvdA én de advocaten van de slachtoffers dan weer niet over te spreken. Volgens Cynthia Veerman die Robin Reichrath opvolgde zei er dit over:” Uit contact met de advocaat van de slachtoffers is ons gebleken dat zij de handelswijze van onze fractie volledig steunen. Ook zij vinden dat de politiek haar verantwoordelijkheid moet nemen. De advocaat van de bestuurder van de auto heeft op vergelijkbare wijze gereageerd.”

De slachtoffers van het ongeluk tijdens Pinkpop willen juist wel een onafhankelijk onderzoek, zo liet hun advocaat Nino Peninno weten. Hij zegt verder dat het onbegrijpelijk is dat de gemeente daar geen besluit toe neemt.

De gemeente heeft wel laten weten om mee te willen werken aan een onderzoek als er een andere partij, bijvoorbeeld de slachtoffers, daar om vraagt.

Overigens heeft het openbaar ministerie laten weten dat de gemeente geen verdachte is in het onderzoek naar het zware ongeval.

Bron: DL

Fotografie: ANP

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram