DODENTAL GAZA LOOPT STEEDS VERDER OP

Het dodental bij de Palestijnse protesten in Gaza blijft verder oplopen. Tot nu toe hebben Israëlische snipers al 205 mensen op hun geweten. De Israëlische regering weigert echter faliekant om het moorden een halt toe te roepen.

Lambert Rinkens, Landgraaf 31 oktober 2018, 23:57

Afgelopen vrijdag was het wederom raak in Gaza. Liefst 7 Palestijnen werden door het Israëlisch leger vermoordt. Men mag hier rustig van moord spreken. Israëlische scherpschutters schieten vanuit zwaar beveiligde posities op demonstranten die hun daadwerkelijk nooit in gevaar kunnen brengen. Een van de slachtoffers werd niet een maar zelfs meerdere malen in het hoofd getroffen, aldus de Israëlische krant Haaretz.

Maar ook beschoten en verwonden de snipers wederom medisch personeel. Op de 31ste protestvrijdag van de Great March of Return werden vier van hen slachtoffer van de snipers. Het is niet de eerste keer dat het Israëlisch leger doelbewust medisch personeel onder vuur neemt. Ambulances zijn regelmatig doelwit en keren dus ook vaak genoeg met kogelgaten en gewond personeel terug. Ook duidelijk herkenbaar medisch personeel dat zich ‘in het veld’ bevindt wordt gewoonweg als doel gezien.

Het dodental aan Palestijnse kant staat inmiddels op 205. Het aantal gewonden, die ook nog eens met internationaal verboden kogels beschoten werden, bedraagt inmiddels 22.000.

Het Israëlisch leger beperkt zich echter niet alleen tot het moorden tijdens de demonstraties, volgens Days of Palestine. De Palestijnse Mo’amar al-Atrash, 42, werd door de militairen doodgeschoten bij een checkpoint. Volgens hen ‘uit zelfverdediging’. Hoe het slachtoffer dan aan welgeteld 8 kogelgaten in zijn rug komt blijft voor menigeen een groot raadsel. Ooggetuigen vertellen een geheel andere versie. Maar zoals wel vaker in Israël, tevergeefs.

Bron: Haaretz, Days of Palestine

Photografie: Days of Palestine

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk