UOW’02 MEIDEN ALLEMAAL IN HET NIEUW DANKZIJ FIKS AANTAL SPONSOREN

Een nieuwe sponsor bij een vereniging krijgen gebeurt wel vaker. En dat blijkt veelal lastig genoeg. Acht stuks tegelijkertijd binnenhalen is dan echt wel een knap staaltje. Bij UOW’02 lukte dit wel in samenwerking met LHC, en de meiden waren en zijn er maar wat blij mee.

Lambert Rinkens, Landgraaf 30 oktober 2018, 14:17

Zondag 28 oktober 2018, echt lekker warm is het op de velden bij UOW’02 niet te noemen. Maar dat mag de pret niet drukken. Er zijn aardig wat mensen met een behoorlijke glimlach te vinden vandaag. De reden? Er werd de kroon op het werk gezet van de afgelopen maanden. De presentatie van de nieuwe shirts voor de ‘meiden’ teams stond op het programma. Met recht mag men bij UOW’02 en LHC trots zijn op de nieuwe outfit voor de meiden en hun trainers. Het in het nieuw steken van de meiden is eigenlijk het bewijs van een behoorlijk vruchtbare samenwerking tussen UOW’02 en LHC. Beide verenigingen sloegen nog niet zo gek lang geleden de handen ineen om voor de meiden een betere basis te leggen. En dat lijkt nu zijn eerste vruchten af te werken.

Niet alleen zien de tenues er strak uit qua vormgeving en kleur, er werden ook maar liefst acht nieuwe sponsoren voor aangetrokken. Menig lid van een vereniging weet wat het voor een heidens werk is om überhaupt een sponsor te vinden. Om er dan in een klap met acht op de proppen te komen mag dan ook wel heel bijzonder genoemd worden.

Voorzitter Erik Verberkt is meer dan blij met deze unieke gebeurtenis. Met recht spreekt hij trots over het nieuwe complex en de vooruitgang die de vereniging daar in de laatste jaren geboekt heeft. Terug naar de basis uit de eigen omgeving en een goede structuur neerzetten om van daaruit aan de toekomst te werken. De groei van het aantal meiden-leden spreekt in deze boekdelen. Maar liefst meer dan 100 meiden ontvangen vandaag hun nieuwe tenue.

Het groot aantal sponsoren levert wel een iets langer bedankje op, maar dat heeft hij er graag voor over. Het splitsen van de speech gaat vandaag niet lukken. Voorzitter Sandro di Gulio van LHC is helaas verhindert. Ook een van de sponsoren treft dit lot. Maar dat wordt later wel weer recht gezet. Erik Verberkt zet niet alleen de sponsoren in het zonnetje. Ook Ron Rouschen en Patrick Mevissen mogen meer dan terecht bloemen en dank in ontvangst nemen. Zij waren het die het fikse aantal sponsoren wisten binnen te halen.

Patrick Mevissen ligt de gang van zaken en het doel verder toe:” De basis werd gelegd door het tekenen van de convenant door de voorzitters van LHC en UOW’02. Het groeiende aantal meiden binnen het voetbal moest een gedegen toekomst geboden worden. Al die meiden willen met plezier voetballen. Maar al die meiden moeten ook netjes gekleed worden. Vandaar dat we ook heel blij zijn met deze sponsoren.

Volgende is dat je daar ook een goede structuur voor moet bieden. Dan heb je een degelijk technisch beleidsplan nodig. Daar komt dan nog eens bij dat de voetbalpiramide van toepassing is. Het begint vanaf de kleinsten, die groeien dan steeds verder door. De meiden dienen eigenlijk zo lang mogelijk met de jongens te voetballen. Fysiek kan dat ook vrij lang. Vanaf een bepaalde leeftijd gaat dat echter niet meer.

Verder heb je dan meiden die het puur voor hun plezier doen, maar sommigen kunnen en willen verder. Dan moet je dat dus én recreatief én prestatief ook aan die meiden kunnen bieden. Neem bijvoorbeeld het 15-1 meidenelftal. Die spelen dus al prestatief.”

Als vereniging ben je er voor beide. De recreatieve én de prestatieve leden. Dat moet je dan echter wel kunnen. Dat UOW’02 en LHC dan de krachten bundelen en een basis voor de toekomst van het meidenvoetbal leggen is dan ook meer dan hoopgevend. Dat ook sponsoren daar hun heil in zien bleek afgelopen zondag wel.

Tot slot de volledige lijst van sponsoren die het meidenvoetbal een warm hart toedragen:

  • Emonts Keukens
  • Ask Felix
  • Kinderopvang Parkstad
  • Draagkracht
  • Ski Outlet
  • Susan Stijnen, mediator en scheidingspecialist
  • LS Elektrotechniek
  • Geonius

Voor meer informatie over de betrokken verenigingen kunt u terecht op: http://www.uow02.nl

http://www.laura-hopel-combinatie.nl

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram