NIEUWE NOR EN PARKSTAD LIMBURG THEATERS PRESENTEREN NIEUW ‘ROOTS-EN AMERICANA’ FESTIVAL

Op zondag 4 november presenteren Parkstad Limburg Theaters en poppodium de Nieuwe Nor de eerste editie van americana- en roots-Festival ‘Southern Roots’ in Heerlen. En daar zullen de nodige top-acts hun opwachting maken.

De line-up zal onder andere uit liedjessmid Tim Knol en de Amerikaanse altrock formatie American Aquarium bestaan. Verder zullen een drietal Amerikaanse singer-songwriters, Jarred Dickenson, Becca Mancari en Gold Star, aanwezig zijn. Zij zijn echter niet de enigen. In totaal zullen er een tiental artiesten/bands hun medewerking verlenen aan deze eerste editie.

Op zondag 4 november zullen zij verdeeld over twee locaties optreden , in de Nieuwe Nor (zaal en cafe) en in de prachtige kapel van het Savelsbergklooster. Daarmee is een nieuw festival geboren in de stijlen roots, americana en singer-songwriter. De ambitie van de samenwerking tussen Parkstad Limburg Theaters en de Nieuwe Nor is om dit, nu nog, ‘kleine neefje’ van de Southern Bluesnight uit te laten groeien tot een volwaardige broer. Dit zal dan na de uitbreiding van de Nieuwe Nor in het jaar 2020 moeten plaatsvinden.

De headliners van deze editie zijn Tim Knol, die dit jaar het album ‘CUT THE WIRE’ uitbracht en de alt-country  band American Aquarium. Laatstgenoemde is voor menigeen nog een onbekende, maar dat zal niet lang meer duren. De band kenmerkt zich door een sound die tussen Bruce Springsteen, Ryan Adams en de harde levenslessen van zanger BJ Barham in ligt.

BJ Barham is de frontman van de band en stamt uit North Varolina. Hij groeide op in de daar massaal aanwezige tabaksvelden waar vaker kleine boeren keihard aan het werk moeten om te kunnen overleven. Harde levenslessen uit die wereld zijn hem dus allesbehalve vreemd. Hij is zich dat terdege bewust en verwerkt zijn lessen, gevoelens en gedachten daarover in de teksten en de muziek van de band. Het schrijven van songs zonder mensen bewust te maken van wat er gaande is, gaat er bij hem niet in. Kort door de bocht vat hij het zo samen: “Op het eind van de dag wordt je er misschien financieel niet veel beter van, maar je leven wordt er wel rijker van.”

Er zijn nog enige kaarten verkrijgbaar voor het festival dat plaatsvindt op 4 november van 15:00 tot 21:00 uur. De kaarten kosten €25,-  en zijn verkrijgbaar via onderstaande websites:

http://www.plt.nl

http://www,nieuwenor.nl

Bron: Nieuwe Nor

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram