FNV ROEPT OP TOT LANDELIJKE DEMONSTRATIE OP DE DAM VOOR EEN SOCIALER NEDERLAND

Vakbond FNV organiseert de landelijke protestactie, Naar de Dam, om voor een socialer Nederland te strijden. De 2 miljard van de dividendbelasting zouden dus al voor een beter doel gebruikt kunnen worden, indien Den Haag daar voor kiest natuurlijk.

Lambert Rinkens, Landgraaf 30 oktober 2018, 17:56

De 2 miljard die het kabinet al toegezegd had aan de multinationals blijven nog even waar ze zijn. Het plan eindigde volkomen terecht daar waar het thuis hoort, in de prullenbak. Maar wat nu? Het kabinet had haar toezegging al gedaan. Dat het geld nu via omwegen toch eindigt waar Rutte het graag wilde hebben, lijkt allesbehalve onwaarschijnlijk. Daar is men het bij vakbond FNV dus niet mee eens.

FNV zou het vrijgekomen bedrag van 2 miljard dan ook liever socialer besteed zien. Steeds meer mensen die moeite hebben om rond te komen, uiterst magere arbeidsvoorwaarden, een steeds hogere werkdruk en als klap op de vuurpijl een onzekere toekomst zijn zaken waar verandering in moet komen. Het FNV is er dan ook voorstander van om daar in te investeren.

Dat Rutte en zijn kabinet daar niet op liggen te wachten moge duidelijk zijn. Dus moet er druk worden uitgeoefend en ook druk worden opgevoerd. Daarom zal er op 10 november dan ook een demonstratie plaatsvinden Op de Dam te Amsterdam. De demonstratie begint om 13:00 uur Op de Dam. Leden van het FNV kunnen een gratis treinkaartje aanvragen via de website van het FNV.

http://www.fnv.nl

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram