‘HOMMAGE AAN GIANNI’ PALISKA IN GALERIE IPOMAL

Vandaag opende Galerie Ipomal haar poorten met de expositie van beeldend kunstenaar Ernesto Marques. Een emotionele opening. De kunstenaar eerde Gianni Paliska met zijn werk. Een korte impressie.

Lambert Rinkens, Landgraaf 28 oktober 2018, 19:02

Gianni Paliska was jarenlang mede-eigenaar van Galerie Ipomal. Maar hij was meer dan alleen dat. Gianni zoals hij door iedereen genoemd werd was ook iemand die midden in het dorpsleven stond. Hij was onder andere ook jarenlang lid van Schutterij St. Joseph te Waubach. Een man die altijd wel even tijd had en over een rustgevende uitstraling beschikte.

De Portugese beeldend kunstenaar Ernesto Marques was verwant aan Gianni via zijn vrouw Yasmin Marques. De hommage aan Gianni zal bestaan uit schilderijen en beelden. Ernesto kwam in zijn jongere jaren vaker terecht in Duitsland. Hij bezocht Duitsland tijdens zijn vakanties als kunststudent. Uiteindelijk vestigde hij er zich definitief. Momenteel woont hij in de omgeving van Jülich in het dorpje Broich.

Zijn werk is een uitbeelding van zijn gedachtewereld, gevormd door herinneringen aan zijn jeugd. De daar aanwezige volksmythe en een kritische kijk op de verschijningsvormen van het huidige Duitsland geven zijn werk vorm en inhoud.

Duur en bezoektijden van deze expositie

De expositie duurt van 28 oktober tot en met 2 december 2018. Openingstijden: vrijdag van 17:00 uur tot 20:00 uur. Zaterdag en zondag: 14:00 uur tot 17:00 uur en op afspraak.

De afsluiting, zal plaatsvinden op 2 december 2018 tussen 14:00 uur en 17:00 uur. deze finissage zal worden gehouden in aanwezigheid van de kunstenaar zelf.

Bron: Galerie Ipomal

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram