VRIENDELIJKE PRETOOGJES, DEMONEN EN NUADU TREFFEN ZICH BIJ BASISSCHOOL ‘T VALDER

Halloween bracht dit jaar helaas niet wat men er van gehoopt had, maar bij basisschool ’t Valder viel er ondanks dat toch aardig wat positiefs te melden. En niet alleen daar.

Lambert Rinkens, Landgraaf 27 oktober 2018, 12:37

Glinsterende pretoogjes, demonen, griezels, heksen en heel wat huiveringwekkend uitgedoste kinderen vullen de hal van basisschool ’t Valder. Het is een drukte van belang, maar het is een vriendelijke drukte. Ondanks de bloedstollende wezens die er steeds weer links en rechts uit het niets op duiken, lijken ook de jongsten het naar hun zin te hebben. Het had nog leuker kunnen zijn. Maar Nuada, de Keltische god van de regen, trok een flinke streep door de rekening. Net een half uurtje voor de tocht plaats moet vinden, zet hij de sluizen open en het plenst er behoorlijk op los. Het belangrijkste van de avond, de griezeltocht, valt letterlijk in het water.

Het schoolbestuur nam de enige juiste beslissing en blaast de tocht af. Dat is natuurlijk jammer, maar zij dragen de verantwoording voor de gezondheid en veiligheid van de kinderen en dan moet je af en toe ook in een zure appel bijten. Hoe wrang het ook is, maar soms is het niet anders. Niet leuk voor de betrokkenen, maar een positieve en geruststellende wetenschap dat het bestuur de goede beslissing neemt.

Wekenlang was er door de school en de oudervereniging naar deze avond toe gewerkt. Directeur Mechelien Caelen zegt er het volgende over:” Het is heel jammer voor de kinderen. Maar niet alleen voor hun, ook voor de mensen van de oudervereniging. Die hebben hier zo’n 6 tot 8 weken heel veel werk en energie ingestopt. We hadden echt op iets anders gehoopt. Niet alleen de avond op zich maar ook de doelstelling valt nu gedeeltelijk weg. We hadden het thema “vriendschap” van de Kinderboekenweek 2018 als insteek genomen en daar was “vriendelijk griezelen” aan gekoppeld. Opdracht voor de kinderen was om tijdens de tocht een vriendschapsspreuk te verzinnen en uit te spreken. Jammer dat het nu zo eindigt.”

Ondanks alles toch een vrolijke avond

Niet alleen bij ’t Valder ging het van oorsprong Keltische feestje een natte avond tegemoet. Ook in het Waubachse stortte het hemelwater met bakken tegelijk naar beneden. Trick or Treat zit er voor de meesten onder deze omstandigheden niet in.

Alle voorbereidingen ten spijt staat het snoepgoed er dus een beetje verloren bij. Spijtig maar ook de iets oudere kinderen maken er maar het beste van. Nu al enkele jaren achtereen kunnen de kinderen bijvoorbeeld ook bij Villa Monster op Hovenstraat 91 terecht voor hun Trick or Treat. Natuurlijk hebben de daar aanwezige monsters, weerwolven en heksen er zelf hun plezier aan, maar voor de kinderen vinden ze het gewoonweg jammer.

Schrale troost: de deur naar de onderwereld staat volgend jaar gegarandeerd weer op een kiertje en dan keren de vriendelijke pretoogjes, demonen en het duivelsgebroed weer terug in het Landgraafse.

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk