BIJ DRINKWATERBEDRIJVEN LOOPT DE EMMER OVER WAT DE BTW BETREFT

Per 1 januari gaat de btw omhoog van 6% naar 9%. En daar valt ook het kraanwater onder. Vreemd genoeg schrapt het kabinet blijkbaar wel de belasting op flessenwater. Net een druppel te veel voor de drinkwaterbedrijven.

Lambert Rinkens, Landgraaf 24 oktober 2018, 17:34

Voor de drinkwaterbedrijven  is de maat vol. Zij investeerden vandaag tonnen in een reclamecampagne bij de landelijke dagbladen. Zij willen dat het voor hun geldende btw-tarief van 6% gehandhaafd blijft.

Het verdwijnen van de belasting op flessenwater zou, zo de Nederlandse overheid, het drinken van niet suikerhoudende drank moeten bevorderen. Een mooi en gezond streven. Maar is het ook rechtvaardig en de waarheid? Het verhogen van het kraanwater treft uiteindelijk iedereen. Ook hen die het suikerig goedje sowieso al achterwege laten.

Het verhogen van de btw op kraanwater lijkt dan ook veel eerder een verkapte manier van extra inkomsten te zijn dan gebaseerd te zijn op gezondheidsredenen. Een leuke smoes en meer niet?

Uiteindelijk is het tevens wederom een kabinetsmaatregel die de lagere inkomens het hardst zal treffen. Voor iemand met een laag inkomen telt ieder dubbeltje, voor iemand met een hoger inkomen zijn dubbeltjes peanuts.

Bron; NOS

Fotografie: ANP

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk