VRIJDAG 26 OKTOBER VANAF 23:45 UUR WERKZAAMHEDEN AAN SPOOR

Net als afgelopen weekend is het raak bij het station van Heerlen. Wederom geen treinen. Wegens werkzaamheden. En er worden snelbussen ingezet. En gisteren was er dan ook nog een kapotte trein.

Lambert Rinkens, Landgraaf 23 oktober 2018, 20:55 Aangepast 21:28

Laten we met die kapotte trein beginnen. Welnu, dat kan gebeuren. Wetende dat NS verder uitsluitend alleen maar over topkwaliteit beschikt, kunnen we dat door de beugel zien. Overigens werden er ‘stopbussen’ ingezet. Hopende dat deze stopbussen niet hetzelfde doen als de genoemde ‘stoptrein’, is het een goed idee van NS als vervanging.

Dan komend weekend. Tussen Heerlen en Sittard rijden snelbussen van NS en Arriva. Tussen Heerlen en Kerkrade én Valkenburg en Heerlen worden eveneens bussen ingezet. Extra reistijd 1 tot 3 kwartier. En dat wegens werkzaamheden.

Verleden week was NS een stuk ruimer in haar informatieverstrekking. Maar nu? Nee dus. Dat de treinen niet meer rijden vanaf 23:45 uur schijnt voor NS afdoende te zijn. Hoe lang zij niet meer rijden? Rijden ze zaterdag weer of zondag? Of wachten we af tot maandag of nog langer? Oeps dus, waarschijnlijk niet van belang voor de reiziger.

Telefonisch hoeft de reiziger het in de avonduren ook niet te proberen om daar antwoord op te krijgen. Nul via de telefoon. En mensen die niet met een computer overweg kunnen, en dat zijn er bijna 2 miljoen in Nederland, mogen het lekker uitzoeken.

Niet alleen is de website van NS meer dan benepen met haar info, ook ProRail blinkt in deze uit. Zij hebben al net zo veel informatie voor de reiziger. Geen treinen vanuit Heerlen en er worden bussen ingezet, meer niet.

Bron: NS/ProRail

 

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk