TERWIJL ERDOGAN DE FEITEN VERZWIJGT OVER DE MOORD OP JAMIL KHASHOGGI SNEUVELEN DE TURKEN IN KOERDISTAN

Erdogan houdt de feiten over de moord op Jamil Khashoggi achter en speelt een heel vies spelletje. Ondertussen sneuvelen zijn landgenoten in een oorlog die hij volslagen onrechtmatig begon en al helemaal niet stoppen wil in Afrin.

Lambert Rinkens, Landgraaf 23 oktober 2018, 22;45

De Turkse president Erdogan kondigde met zijn gebruikelijke overdreven grootspraak aan dat hij alles uit de doeken ging doen over de moord op journalist Jamil Khaghossi. Maar dat werd het dus weer eens niet. De tape die tijdens de moord werd opgenomen vermelde hij met geen woord. Net als andere bewijzen die hij achter de hand houdt.

Door het spel zo te spelen kan hij én de Saudische kroonprins én Trump onder druk blijven zetten. Handig voor hem, maar om de waarheid over de moord aan het licht te brengen dus meer dan beroerd. Het geheim houden van de bewijzen speelt de moordenaars alleen maar in de kaart. De moord op de journalist is voor hem niet meer dan een leuke manier om er zijn voordeel mee te doen.

Op een mensenleven meer of minder kijkt hij sowieso niet. En al helemaal niet op het leven van journalisten. Daar heeft hij er overigens meer dan genoeg van laten opsluiten. Turkije is desbetreffend wereldkampioen.

Nu is het echter ook niet zo dat zijn eigen landgenoten hem interesseren. Sinds 11 oktober zijn er in het Koerdische Afrin al 25 Turken en hun handlangers gedood tijdens Koerdische bevrijdingsacties van de YPG. Dit gebeurde in meerdere aanvallen. De familieleden van de gedode Turken kunnen zich bij Erdogan bedanken.

In totaal zijn er sinds de Turkse inval al ruim 2500 Turkse soldaten en handlangers gedood. Niet dat Erdogan daar mee zit trouwens. Opvallend is overigens ook dat westerse landen geen woord zeggen over de wijze waarop Erdogan de eigen Turkse journalisten behandeld.

Bron: YPG

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk