RACIST IN RYAN AIR-VLUCHT GAAT ER WELLICHT NIET MEE WEGKOMEN

De man die afgelopen vrijdag tijdens een Ryan Air vlucht een donkere vrouw racistisch zwaar beledigde gaat er waarschijnlijk toch niet mee wegkomen. De stad Barcelona gaat er werk van maken.

Lambert Rinkens, Landgraaf 23 oktober 2018, 15:05

Afgelopen vrijdag ging de man buitengewoon racistisch tekeer tegen een donkere medepassagier. Een van de andere passagiers, David Lawrence, filmde het voorval met zijn telefoon. Dit filmpje werd honderduizenden keren bekeken en duizenden malen gedeeld op Facebook alleen al. Allesbehalve reclame voor Ryan Air.

Ryan Air ging meer dan behoorlijk de mist in met haar handelswijze. Door artikel 7 van haar eigen ‘Regels en condities’ tijdens vluchten is het mogelijk om passagiers die een risico vormen voor anderen meteen uit het vliegtuig te verwijderen.

Dat deed Ryan Air niet. In plaats daarvan werd de 77- jarige vrouw een andere stoel aangewezen. Dit gebeurde deels op haar eigen verzoek.

Doordat Ryan Air zo handelde leek het niet meer mogelijk om de man juridisch aan te pakken. Daar lijkt de stad Barcelona nu een stokje voor te steken. Men heeft het voorval in handen gelegd van de Openbare aanklager. Het gaat meer dan duidelijk om een zogenaamde ‘Hate crime’. En daar kan men in dit geval in Spanje dus werk van maken.

De 77-jarige vrouw keerde samen met haar dochter terug van een vakantie. Deze had zij aangeboden gekregen van haar dochter omdat haar man een jaar geleden overleden was. Het leek een goed idee om haar iets op te vrolijken, verklaarde de dochter aan de Huffington Post.

Bron: El Pais

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram