NU OOK PLASTIC DEELTJES AANGETROFFEN IN MENSELIJKE ONTLASTING

Wetenschappers van de Medische Universiteit van Wenen hebben nu ook plastic deeltjes in menselijke ontlasting aangetroffen. De proefpersonen hadden maar 1 week nodig om dit resultaat al te bereiken.

Lambert Rinkens, Landgraaf 23 oktober 2018,17:23

Een onderzoek van de Federal Enviroment Agency en de Medische Universiteit van Wenen troffen de plastic deeltjes aan na een test waarbij de proefpersonen welgeteld 1 week lang dagboek voerden over wat zij dagelijks aten en dronken in die week. Deze ene week was al voldoende om de deeltjes aan te treffen in hun ontlasting. De meesten van hen aten iets dat uit zee kwam.

Het betrof een groep van 8 testpersonen afkomstig uit onder andere Finland, Japan, Polen, Italië en ook Nederland. Alles wat zij aten kwam uit plastic verpakkingen. Geen een van hen leefde deze week volledig vegetarisch.

In het onderzoek werd de stoelgang onderzocht naar de 10 meest gebruikte plastics. Gezien het kleine aantal testpersonen kunnen er nog geen echt keiharde conclusies getrokken worden. Daar zijn grotere studies voor nodig. Maar deze komen er wel aan in de toekomst.

Bron: Medical University of Vienna

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk