DERBY SVN-UOW’02 LIJKT IN NIETS OP VOORGAANDE WEDSTRIJD

Was de laatste derby tussen SVN en UOW’02 nog een wedstrijd met alles wat een derby hoort te hebben, deze miste van alles en nog wat om als derby herkenbaar te zijn. UOW’02 ging vierkant onderuit.

Lambert Rinkens, Landgraaf, 22 oktober 2018, 20:23

Nu misten beide teams wel de nodige vaste krachten. Van echte strijd was er echter geen sprake. Nu moet een derby geen schoppartij zijn. Dat is de bedoeling ook weer niet. Maar felheid mag er wel in zitten. Vraag aan een toeschouwer na afloop: “En, genoten?” Antwoord: “Ja… van de zon dan wel te verstaan. Ik heb mooi 90 minuten in het zonnetje gestaan.” Dat zegt het dan eigenlijk wel.

De wedstrijd hobbelt een halfuurtje voort voor aleer het in de 32ste minuut raak is. Robbert van Esburg maakt gebruik van een foutieve terugspeelbal en legt hem netjes in de touwen, 1-0. Zes minuten later is het een eigen doelpunt van Wanya Freeman dat voor de 2-0 zorgt. En nog geen drie minuten later is het Glenn Lemlijn die er 3-0 van maakt.  Binnen een kwartier is UOW in mootjes gehakt.

Dan rest er nog een tweede helft en lekker 45 minuten om verder te zonnen. Een vroege treffer in de tweede helft zou nog iets van spanning terug kunnen brengen in de pot. En UOW’02 probeerde het dan ook nog wel in die tweede helft. Dat resulteerde dan ook in kansen. Maar de SVN doelman en de lat stonden in de weg. Uiteindelijk viel in de 89ste minuut ook nog de 4-0. Yannick Nijman legde het leer in het net.

SVN neemt de geboden kansen volop waar. Snelle uitbraken die mooi worden afgemaakt. En bovendien speelt men de wedstrijd dan ook nog eens keurig uit. De club uit Nieuwenhagen doet simpelweg wat ie doen moet. En dat volstaat ruimschoots. Het uitspelen van de wedstrijd kon op halve kracht, meer was eenvoudigweg niet nodig.

En het jonge UOW’02 elftal leerde een waardevolle les vandaag. Ook met enkele vaste krachten minder dient er minimaal strijd geleverd te worden. Zo niet gaat UOW’02 een heel zwaar seizoen tegemoet.

Hier dient echter ook vermeldt te worden dat bij UOW’02 de trainer Wim Zagar niet aanwezig was. Een plotseling en triest sterfgeval binnen de familie hield hem de laatste tijd bij het elftal weg. En dat telt hoe dan ook stukken zwaarder dan het verlies van een wedstrijd, derby of niet.

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk