BANKEN ROOFDEN EN ROVEN ER LUSTIG EN STRAFFELOOS OP LOS

De grootste bankroof ooit, maar dan wel door de banken zelf begaan. Welgeteld €55, – miljard roofden de bankiers willens en wetens. En jarenlang was het bekend bij de Europese regeringen. En Jan met de wel bekende pet? Die betaald het gelag, wederom.

Lambert Rinkens, Landgraaf 19 oktober 2018, 20:34

De banken roofden er op los als nooit tevoren. Ongeëvenaard, brutaal, gewetenloos en als icing on the cake onbeschaamd. Ruim 180.000 documenten, de zogenaamde CUMEX-files,  bewijzen op welke manier de top van internationale banken én regeringen in werkelijkheid denken over het welzijn van burgers. Conclusie is dat ze lak hebben aan de burger. Een andere les valt er niet te trekken.

Maar liefst €55,- miljard stopten de banken zich in hun zakken. Hoe? Simpel gezegd door tweemaal dividendbelasting terug te vorderen voor 1 aandeel. Daar werden geen vragen over gesteld met als logisch gevolg: het werd gewoonweg tweemaal terug betaald. Leuke manier van cashen dus. Volgens de banken niets illegaals.

Moreel vraagstuk?

Vraag: moreel gezien door de banken? Antwoord: wat is dat voor een domme vraag?  Sinds wanneer heeft een bank interesse voor morele vraagstukken?

Het hele gevalletje loopt al sinds 2001. Maar ook na de bankencrisis van 2008, waarin de banken ‘gered’ werden met overheidsmiljarden, ging met vrolijk en vooral winstgevend verder met het zogenaamde Dividendstrippen. Morele verantwoording bij banken? Aan m’n hoela, zogezegd.

Dit gebeurde in vele Europese landen. Duitsland was de grootste van de ‘sponsors’. Maar ook in Nederland werd er leuk winst gemaakt. In de Duitsland ging de fiscus er dan ook achteraan. Een beetje laat, maar toch. De Duitse fiscus klopte ook aan bij ABN met wat vragen. Antwoord van ABN: nul. Geen antwoord van ABN dus.

Wetenschap van overheden?

Vraag is of de overheden er van af wisten. Een ingewijde uit de bankenwereld zegt het volgende: “Het was algemeen bekend op de beursvloer. En de overheid wist van niets?

In Duitsland wist men het jarenlang. En het duurde ook al weer eens jarenlang om er legaal iets aan te doen. Zou de Duitse overheid andere landen dan niet hebben ingelicht?

Voor de liefhebber. In Duitsland heeft men er dus werk van gemaakt. In andere Europese landen niet. Daar gaat het dividendstrippen lustig verder.

Lees het originele artikel van Eric Smit en Siem Eikelenboom op http://www.ftm.nl

Bron: Follow The Money

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk