HOE START U EEN ENERGIECOÖPERATIE?

Energie besparen door deze gemeenschappelijk in te kopen? Dat is de clou van het volgende verhaal. Daar kunt u workshops over volgen bij Gemeente Landgraaf.

Lambert Rinkens, Landgraaf 18 oktober 2018, 16:17

Door collectief zonnepanelen, isolatiemaatregelen of zonneboilers in te kopen kunt u zichzelf, anderen en het milieu helpen. Maar vraag is dan hoe, wat, waar of hoeveel kost dat? Daar wordt tijdens de workshops op ingegaan. De workshops bestaan uit drie bijeenkomsten.

Krachten bundelen

Door samen te werken en de (lokale) krachten te bundelen in een energiecoöperatie, kunnen de leden van de coöperatie van elkaar leren, elkaar helpen en zo hun huis verduurzamen en daarmee energie en kosten besparen. De initiatieven van energiecoöperaties kunnen in opzet en activiteiten verschillen. Voorbeelden van energiecoöperaties elders in het land vindt u op http://www.energie-initiatief.nl

Aanmelden

Hoe start u een energiecoöperatie? Met deze workshop wil men de geïnteresseerde inwoners de kans bieden om samen na te denken over de opstart  van een dergelijk initiatief. De workshop van drie bijeenkomsten wordt door de Natuur- en Milieufederatie Limburg verzorgd. heeft u interesse in het volgen van workshop? Dan kunt u zich aanmelden tot woensdag 31 oktober via gemeent@landgraaf.nl onder vermelding van ‘workshop energiecoöperatie’. Bij voldoende aanmeldingen gaat de workshop eind november van start. Datum en tijd worden te zijner tijd bekendgemaakt. Geïnteresseerden worden hierover apart geïnformeerd.

Bron: Gemeente Landgraaf

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram