ISRAËLISCH BEDRIJF LEVERT HYPERSPYWARE AAN 45 LANDEN

Het Israëlische bedrijf NSO-group uit Herzliya, Israel, levert spyware aan 45 landen waaronder de VS, Canada, en het Verenigd Brits Koninkrijk. Het systeem staat bekend onder de naam Pegasus. De zaak kwam aan het rollen in Mexico waar de regering er journalisten mee bespioneerde.

Lambert Rinkens, Landgraaf 15 oktober 2018, 21:47

Het hypermoderne systeem is speciaal ontworpen om er telefoons mee te bespioneren. Het is ook zo goed als niet te traceren. Om te weten of de telefoon er mee besmet is zal men hem door een expert moeten laten onderzoeken.

Privé-gesprekken, data, wachtwoorden etc. zijn simpelweg niet meer veilig. Ook end to end encrypted kan er mee worden ontsleuteld. Het werd tot nu toe onder andere in Mexico tegen journalisten ingezet en in Saudi-Arabië tegen mensenrechtsactivisten gebruikt.

Onder de 45  landen waar men het tot nu toe ontdekt heeft zijn behalve de al genoemde landen tientallen democratiën maar ook dictaturen te vinden. Bij 6 landen heeft een rapport al aangetoond dat het Pegasus-systeem ingezet is tegen burgerdoelen. Verder wordt het in veel van de democratische landen illegaal door veiligheidsdiensten ingezet.

Inmiddels is er een methode bekend om de telefoon tegen Pegasus te beschermen. Ga hiervoor naar: http://blog.lookout.com

Typ daar in het zoekveld de datum van 26 september 2016 bij executives in.

Bron: PIC

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk