‘NO PASARAN’ SHIRTS VLIEGEN DE DEUR UIT BIJ BRITSE CLAPTON CSC VOETBALCLUB

Het voetbal van Clapton CSC uit London zal niet vaak live te volgen zijn op tv, maar daar doen ze het ook niet voor. Wat ze wel op tv en in de media bracht was hun nieuwe ‘uit’ tenue. Paars, rood en geel met een interessant detail op de achterkant. De shirts zijn niet aan te leveren.

Lambert Rinkens, Landgraaf, 14 oktober 2018, 22:12

Paars, rood en geel, op zich al apart voor een voetbalshirt. Maar het bleek én een gouden zet én een meer dan bewuste keuze te zijn. De leden van de club mochten stemmen over welk shirt het zou worden. Zij hadden de keuze uit maar liefst 16 mogelijkheden.

Hun keuze viel duidelijk op deze combinatie. Er zit namelijk een verhaal achter. De kleurencombinatie vertegenwoordigt de kleuren die in het verleden door de Internationale Brigades in de Spaanse Burgeroorlog als kleuren van hun vlag dienden. De ontwerper plaatste het volgende op de website van de club: “Ik wilde echt iets maken dat het belang toonde van hen die tegen het fascisme vochten.”

Om zijn idee kracht bij te zetten liet hij het echter niet alleen bij de kleurenkeuze. Op de achterkant van het shirt prijken ook nog de woorden ‘No passaran’. Deze woorden werden tijdens de burgeroorlog de slogan van de anti-fascisten.

Verder voegde de ontwerper op het shirt nog de driepuntige ster toe, die ook een symbool van de Internationale Brigades was. Dit allemaal tot grote voldoening van en spelers en supporters. Deze scharen zich massaal achter de politieke keuze.

Het shirt is overigens niet aan te slepen. Men verwachte 250 stuks te verkopen. Maar binnen mum van tijd waren ze uitverkocht. En dan is er ook nog de levering die naar Spanje de deur uit moet. Tot nu toe zijn er ruim 5500 shirts die nog in die richting moeten. En het aantal groeit en groeit.

Allesbehalve een slechte keuze van Clapton CSC en haar supporters.

Bron: The Guardian


Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk