PHIL BLOOM WAS 52 JAAR GELEDEN DE EERSTE NAAKTE VROUW OP NEDERLANDSE TV

Men had het van te voren nog aangekondigd: “Er komt een naakte vrouw op tv.”, maar Nederland stond op zijn kop. Twee blote bosten van een vrouw op tv. “Een schending van de eerbaarheid’, zo sprak de Boerenpartij.

Lambert Rinkens, Landgraaf 11 oktober 2011, 21:41

Phil Bloom  werd de eerste blote vrouw op de Nederlandse tv. Welk een schande! Haar borsten haalden het zelfs tot de Tweede Kamer. De SGP was van mening dat de regering de uitzending had moeten verbieden Ook al omdat het van te voren was aangekondid.

En dan ook nog het tijdstip van uitzenden. Vlak na het kinderuurtje, daar had toenmalig minister-president Piet de Jong wel moeite mee. Maar verboden heeft hij het toen toch niet.

Phil Bloom is nu 73 jaar. Zij studeerde beeldende kunsten in Den Haag voor een jaar en stapte toen over naar de Vrije Academie. Naakt poseren, daar had ze snel genoeg van. Het werk dat zij als kunstenares maakte was voor haar veel meer van belang. Maar de reputatie die zij zich als eerste naakte vrouw op tv op haar nek haalde, blijft de rest van haar leven en daarna voor altijd bij haar.

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram