WERKEN TOT JE 60STE IN RUSLAND TERWIJL DE GEMIDDELDE LEEFTIJD 56 IS

Terwijl de WK in Rusland aan de gang was, verhoogde Poetin tussen neus en lippen door de pensioenleeftijd met 5 jaar. En dat doet niet alleen hem geen goed.

Lambert Rinkens, Pedrezuela,, Spanje 9 oktober 2018, 12:24

Poetin dacht het slim te spelen. Hij verhoogde tijdens het WK voetballen de  pensioenleeftijd met vijf jaar.  Mannen moeten nu tot hun 60ste en vrouwen tot hun 55ste jaar werken. Nu, enkele maanden later zijn de Russen dan toch wakker geworden. En goed ook. De demostraties zijn niet van de lucht en Poetin stond nog mooit zo laag in de peilingen. De oppositie buit zijn actie ten volle uit.

In Rusland staan de zaken er voor de gemiddelde mens anders voor dan hier. De gemiddelde Rus wordt echt niet zo oud als de gemiddelde Nederlander.

In het noorden van Rusland woont en werkt Andrey Bugera, spoorwegmedewerker. Die verheugde zich erop om nog die paar laatste jaren die hem resten in het zuiden eindelijk van zijn rust en van de zon te kunnen genieten. Dat gaat hij waarschijnlijk nooit redden.

Hij mag nu tot zijn 60ste levensjaar doorwerken. Minder leuk voor hem: de gemiddelde leeftijd in die streek van Rusland is 56 jaar.

En het soort werk dat hij moet doen is ook al niet hoopgevend. In de afgelopen tijd stierven twee van zijn collega’s. Een ervan met 47 jaar.

Andrey Bugera woont in Vorkuta, hoog in het noorden. De gemiddelde wintertemperatuur is -40 celsius en de winter is er lang, heel lang, 10 maanden lang. Dunne, vervuilde lucht en schaars zonlicht doen de rest.

Vlak voordat Poetin de nieuwe regeling invoerde kochten Andrey en zijn vrouw van hun spaargeld een huisje in het zuiden voor hun ‘oude dag’. Daar  haalde Poetein een vette streep door.

Voor Andey, zijn vrouw en voor miljoenen andere Russen is te hopen dat Poetin het terug draait, maar dat veel meer dan te betwijfelen.

Bron: Reuters

Fotografie: Reuters

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk