LOS VAGABUNDOS BEREIKT ZIJN DOEL NA ZWARE MAAR MOOIE TOCHT

De laatse dagen waren zwaar, maar in zijn geheel was het de moeite meer dan waard. Los Vagabundos bereikt zijn doel Santiago de Compostela na vijf weken van plezier en afzien. Een resumé.

Lambert Rinkens, Landgraaf 30 september 2018, 14:12

De laatste loodjes wegen het zwaarst zegt men dan. En dat blijkt wederom te kloppen. Los Vagabundos arriveert gesplitst in Santiago de Compostela.

Paul legt op 28 september de laatste 20 kilometer van Pedrouozo naar Santiago de Compostela af. Daags ervoor heeft hij nog telefonisch contact met Hans en Claire die toen in La Coruna waren. Hij ervaart de laatste dagen als zwaar. Niet zo zwaar als bij zijn vorige tocht, maar toch. Hij gaat er van uit dat de laatste ruk wel mee zal vallen, maar dat valt meer dan vies tegen. Het liefst zou hij vloeken, maar dat slikt hij nog net in. De weg is glibberig van de modder, het is mistig en de weg is op plaatsen opengebroken. Niks fietsen, afstappen en duwen.

Klokslag 10:00 uur knijpt hij voor de kathedraal in de remmen. Tocht volbracht. De laatste stempel in zijn logboek en dan begeeft hij zich naar het binnenste van de kathedraal. Zitten is er niet bij, het is er tjokvol. Maar Paul is voldaan, hij kan van het moment genieten.

Rond 15:00 uur is Los Vagbundos op het grote plein voor de kathedraal weer compleet. Sam en Achim hebben ook het doel bereikt. Zij hadden een loodzware laatste dag. Maar ook zij volgrengen de pelgrimgstocht met een meer dan verdiende laatste stempel als bewijs.

Achim bleef zijn traditie trouw. Met nog 1 kilometer te gaan pikt hij nog snel lekke band nummer 13 mee. Je weet maar nooit waar het goed voor is. De moeite om hem te plakken nemen ze niet eens meer. Ze gaan de laatste meters te voet. Paul is vol lof over hun karakter. Hij wist dat ze het moeilijk hadden, maar ze hebben doorzettingsvermogen bewezen. En dat weet hij te waarderen.

’s Avonds, na een douche en wat rust komen zij allen te samen voor een gezamenlijke afsluiting. Heerlijke tapas, wat koele biertjes en genieten van hun voorlopig laatste avond in Santiago de Compostela. Morgen begint de reis naar huis, naar Landgraaf.

Los Vagabundos wil de mensen die hun gesteund hebben in woord en daad, persoonlijke berichtjes, sponsoring, hulp tijdens de tocht of op welke wijze dan ook meer dan bedanken. Voor hun was het een echt waardevolle steun. Steun die zij gedurende hun vijf weken durende trip goed konden gebruiken.

Voor hen persoonlijk was het een ervaring waar zij nog lang op kunnen teren. Maar er is ook een belangrijke positieve conclusie die zij willen delen: ook op iets latere leeftijd kun je echt nog wel een meer dan fatsoenlijke prestatie neerzetten. En zij, Los Vagabundos hebben dat gedaan. Voor zichzelf, voor anderen en voor hun goede doel. Chapeau!

Meer informatie en de complete verslagen:http://www.losvagabundos.nl

Met dank aan Los Vagabundos en het hele team dat hen steunde en ons liet mee genieten.

Please follow and like us:
Help-Desk