FANFARE ABDISSENBOSCH EN DORFDUDLER SPELEN VOOR VOLLE BAK

Het terras bij gemeenschapshuis de Residentie zit en staat zo tjokvol dat de barbecue wegens succes naar de stoep verhuisd is. Fanfare Abdissenbosch en de Dorfdudler te samen blijken dus een succesformule te zijn.

Lambert Rinkens, Landgraaf 10 september 2018, 19: 21

De zon schijnt volop, niet te warm, gewoon zo als het moet zijn als er buiten een concert is. Dat geldt dan overigens wel alleen voor het publiek. De muzikanten zitten onder de strohoedjes en achter de zonnebrillen. Vol in de zon en geconcentreerd spelen laat menige zweetparel aan de buitenkant te voorschijn komen. Dat verlies aan vocht moet dan weer aangevuld worden. Een mens moet er wat voor over hebben om muzikant te zijn in het Limburgse.

Voor de fanfare is het eigenlijk al meer routine om een concert te geven. Zij spelen al jaren met elkaar. Maar ook daar gaat blijft de passie en concentratie niet achterwege.

De Dorfdudler moeten echter uit een ander vaatje tappen. Voor hun is het niet het allereerste concert, maar om van jarenlang op mekaar te zijn ingespeeld te spreken gaat wel heel erg ver. Het is net het derde optreden van de blaaskapel. Vorig jaar werd de basis gelegd bij Harmonie Laura. En het kan dan ook niet missen dat de voorzitter daarvan, Attila Oroszi, het niet kon laten om niet alleen op de harmonie maar ook op de Dorfdudler behoorlijk trots te zijn.

De Dorfdudler zijn overigens geen 100% herencluppie. De blaaskapel beschikt ook over Nicky Römkens. Zij heeft allesbehalve moeite met het feit de enige dame te zijn in dit gezelschap. Nicky zegt er lachend tussen Wir sind alle Kinder von der Eger en de Slowenischer Bauerntanz het volgende over: “Nee hoor, geen probleem. Ik heb meteen genoeg bescherming om me heen.”

En dat blijkt ook meer dan te kloppen. Al met al een hele leuke muziekkapel die gezellig en respectvol met mekaar en anderen omgaan.

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Instagram
Help-Desk